kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stemwijzer provincie online

AMSTELVEEN - De NoordHollandse Stemwijzer voor de provinciale verkiezingen van 7 maart is sinds vorige week online. Met de stemwijzer kunnen de inwoners van NoordHolland via internet op een eenvoudige manier vaststellen welke partij het meest met hun opvattingen overeenkomt.

AMSTELVEEN - De Noord-Hollandse Stemwijzer voor de provinciale verkiezingen van 7 maart is sinds vorige week online. Met de stemwijzer kunnen de inwoners van Noord-Holland via internet op een eenvoudige manier vaststellen welke partij het meest met hun opvattingen overeenkomt.

De stemwijzer is hier te vinden.

De stemwijzer bestaat uit 30 stellingen over belangrijke onderwerpen waar de provincie iets over te zeggen heeft. Mag Schiphol bijvoorbeeld groeien? Moet er een nieuwe zeesluis bij IJmuiden komen? Mogen er in leegstaande boerderijen ook bedrijven komen die niets met landbouw te maken hebben? En moet de provincie stoppen met het doden van muskusratten? Alle deelnemende politieke partijen (10 in Noord-Holland) hebben aangegeven wat hun standpunten ten opzichte van die stellingen zijn. Wie de stemwijzer doet, wordt gevraagd om ook een mening te geven over de dertig onderwerpen. Aan de hand daarvan volgt een uitslag, waaruit duidelijk wordt welke partijen dichtbij, of juist ver van de betreffende kiezer afstaan. Ideaal voor de zwevende kiezer of voor wie geen tijd heeft om alle partijprogramma's uitvoerig door te lezen!
De Stemwijzer is opgesteld door het onafhankelijke Instituut voor Publiek en Politiek (die ook de Stemwijzer voor de landelijke verkiezingen maakt) in opdracht van de provincie Noord-Holland. Alle tien partijen die in Noord-Holland deelnemen aan de verkiezingen, hebben meegewerkt aan deze Stemwijzer. Noord-Hollanders kunnen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart kiezen uit tien politieke partijen: PvdA; VVD; CDA; GroenLinks; SP; D66; ChristenUnie-SGP; Ouderenpartij NH/VSP; Noord-Holland Anders / De Groenen en de Partij voor de Dieren.

 Naast de stemwijzer kunnen kiezers ook op www.noord-holland.nl voor onder andere de partijprogramma's en een programmavergelijking. Inwoners die zelf politieke ambities hebben kunnen in de huid van een lijsttrekker kruipen en de hoofdrol spelen in een internetfilmpje of hun eigen campagneposter ontwikkelen.


0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Heegstrapark moet behouden worden
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio