kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stelling: Gat van 55 miljoen Sociale Agenda nooit te overbruggen

Stelling: Gat van 55 miljoen Sociale Agenda nooit te overbruggen
De programmabegroting van gemeente Alphen aan den Rijn is gepresenteerd. Opvallend is het gat van 55 miljoen dat zit tussen de inkomsten en uitgaven over de periode van 2015 tot 2018 met betrekking tot de Sociale Agenda. Een vergissing zal het niet zijn, maar kan de gemeente dit ooit overbruggen?

ChristenUnie wil extra geld voor huishoudelijke hulp

ChristenUnie wil extra geld voor huishoudelijke hulp
ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is extra geld beschikbaar voor gemeenten voor huishoudelijke hulp. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten gemeenten vóór 15 oktober officieel een aanvraag indienen bij het ministerie van VWS. Veel gemeenten weten dit niet. De ChristenUnie Alphen aan den Rijn vraagt zich af of het college op de hoogte is van deze extra financiële middelen.

Gezondheidscentrum Vitalis bestaat vijf jaar

Gezondheidscentrum Vitalis bestaat vijf jaar
ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Gezondheidscentrum Vitalis bestaat 5 jaar en daar zijn we best trots op', zegt tandarts Arend van den Akker. 'We hebben ons inmiddels waargemaakt en willen graag de kwaliteit van de zorg verbreden en verbeteren. Laten zien wie we zijn.'

Vraag de specialist: 'Hoe krijg ik sterkere nagels?

Vraag de specialist: 'Hoe krijg ik sterkere nagels?
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt dermatoloog Leon Plusjé van het Rode Kruis Ziekenhuis vragen over nagelaandoeningen.

Poseidon Kliniek de oplossing tegen kaalheid

Poseidon Kliniek de oplossing tegen kaalheid
ZEIST - Wordt de terugtrekkende haargrens je echt te veel? Krijg je regelmatig opmerkingen over de ‘penaltystip’ op je hoofd en ben je die nu voorgoed zat? De Poseidon kliniek heeft de ideale oplossing voor kaalheid. Een haartransplantatie waar geen chirurgische behandeling aan te pas komt.

Ebola in de Veen: Tropenarts uit Roelofarendsveen opgenomen

Ebola in de Veen: Tropenarts uit Roelofarendsveen opgenomen
ROELOFARENDSVEEN - Terwijl de feestweek in volle gang is, is zondagnacht een Nederlandse tropenarts onder politiebegeleiding vanuit Roelofarendsveen met grote spoed overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden.

Extra cursus Eerste Hulp aan Kinderen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen aan den Rijn, Op dinsdag 4 november start Vereniging EHBO Alphen aan den Rijn - Centrum een nieuwe cursus Eerste Hulp aan Kinderen.

Reanimatie en toepassing van de AED

ALPHEN AAN DEN RIJN - Leer reanimeren in drie uur

Zwangerschapsyoga

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zwangerschapsyoga is een samenspel van beweging, ademhaling, aandacht en informatie tussen de moeder en haar ongeboren kind. Tijdens de cursus wordt u geleerd op een bewuste manier het lichaam en de geest voor te bereiden op de komende bevalling.

Mindfulness voor kinderen

Mindfulness voor kinderen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Waarom een speciale mindfulness training voor kinderen?Mindfulness als manier om stress te reduceren, meer te genieten en bewuster te zijn. Veel volwassenen zijn inmiddels bekend met mindfulness. Nu is er ook een mindfulness training voor kinderen. Waarom eigenlijk? Kinderen groeien hier op in een vrije maatschappij met talloze mogelijkheden tot zelfontplooiing. Ze zitten op meerdere clubjes, spelen met vriendjes en vriendinnetjes en kunnen veilig opgroeien. Kortom: zij zouden geen stress hoeven te ervaren.

Vraag de specialist: 'Helpt een ooglidcorrectie bij wallen?'

Vraag de specialist: 'Helpt een ooglidcorrectie bij wallen?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt plastisch chirurg Karel Stevens van Centrum Ooosterwal vragen over ooglidcorrectie.

Slaapcursus geeft nachtrust terug

Slaapcursus geeft nachtrust terug
ALPHEN AAN DEN RIJN - Met de Slaapcursus Morpheus leer je te stoppen met piekeren wanneer je in bed ligt.

Start mantelzorgspreekuur in Nieuwkoop

Start mantelzorgspreekuur in Nieuwkoop
NIEUWKOOP - Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE Bij het Participe Mantelzorgpunt is vanaf deze maand een mantelzorgspreekuur op het loket van het Servicepluspunt in Kaleidoskoop, De Verbinding 12 (zijstraat van de Achterweg). Dit servicepunt is iedere eerste donderdag van de maand geopend tussen 14.00 en 16.00 uur.

Eye for Beauty: 'Leefstijl zie je terug in de huid'

Eye for Beauty: 'Leefstijl zie je terug in de huid'
TER AAR - Een cameraploeg van het RTL4-programma Life is Beautiful kwam dinsdag 26 augustus langs bij Janetta Hassing, eigenaar van Eye for Beauty. Het televisieprogramma bezocht de praktijk van Hassing, die sinds maart 2013 op Walnootstraat 48 in Ter Aar te vinden is. Ten overstaan van de camera’s vertelde Hassing met passie over haar bedrijf. Haar behandelingen gaan namelijk verder dan alleen aandacht voor de huid van het gezicht. 'Iemands leefstijl is terug te zien in de huid.' Naast behandelingen geeft ze dan ook adviezen over voeding en voedingssupplementen.

Vraag de specialist: 'Wat kan ik doen bij rugpijn'

Vraag de specialist: 'Wat kan ik doen bij rugpijn'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt pijnbehandelaar Lisan Wassenaar-Ravensbergen van het Westfriesgasthuis in Hoorn drie vragen over lage rugpijn.

Bewustwording: Neem tijd voor jezelf [column]

Bewustwording: Neem tijd voor jezelf [column]
ALPHEN AAN DEN RIJN - In de hectiek van het normale leven gaat het schrijven over wat mij bezig houdt er wel eens bij in schieten. Tot ik plots in een alledaags gesprek volledig over mijn toeren raak omdat ik dan opeens overdonderd wordt door al de opgespaarde informatie die ik niet verwerkt heb.

Zet jouw Hulp van het Jaar in het zonnetje!

Zet jouw Hulp van het Jaar in het zonnetje!
REGIO - Doet de thuiszorgmedewerker ook altijd nog éven de plantjes voor je? Heb jij veel gehad aan die ene begeleider? Laat die steengoede oppas jouw kind weer helemaal opbloeien? Dan wordt het tijd om die kanjer eens flink in het zonnetje te zetten tijdens de jaarlijkse Hulp van het Jaar-verkiezing!

Balance in Beauty op TV

Balance in Beauty op TV
NIEUWKOOP - Nooit meer wakker worden met een make-uploos gezicht, een aantal jaar geleden was dat voor veel vrouwenslechts een droom. Maar tegenwoordig is deze droom heel gemakkelijk te verwezenlijken door permanente make-up. Ingrid Boekel van  salon Balance in Beauty in Nieuwkoop, heeft veel ervaring op het gebied van permanente make-up. Niet gek dus dat het RTL4 programma Lifestyle Experience vorige maand bij Ingrid langskwam om te kijken hoe het aanbrengen van permanente make-up in z’n werk gaat.

Start mantelzorgspreekuur Nieuwkoop

NIEUWKOOP - Participe Mantelzorgpunt start met een mantelzorgspreekuur op donderdag 4 september a.s. op het loket van het Servicepluspunt in Kaleidoskoop, De Verbinding 12 van 14.00 tot 16.00 uur.

Mindfulness voor kinderen, nu ook in Alphen aan den Rijn!

Mindfulness voor kinderen, nu ook in Alphen aan den Rijn!
ALPHEN AAN DEN RIJN - Mindfulness helpt kinderen om te gaan met stress, concentratieproblemen, druk om te presteren op school, lastige emoties zoals angst, sombere gevoelens en piekergedachten.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio