De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Behandeling voor chronische longpatiënten voortaan grotendeels thuis

Behandeling voor chronische longpatiënten voortaan grotendeels thuis
Chronische longpatiënten in Oost-Nederland krijgen hun behandeling voortaan zo veel mogelijk thuis. Via de nieuwe dienst COPD InBeeld worden zij op afstand gemonitord door het ziekenhuis en de thuiszorg. Dat maken het Slingeland Ziekenhuis, zorgorganisatie Sensire, zorginnovatiebedrijf FocusCura en zorgverzekeraar Menzis vandaag bekend.

Ouderen nog steeds in ongewisse over het doorgaan van HUN beweeglessen.

Ouderen nog steeds in ongewisse over het doorgaan van HUN  beweeglessen.
ALPHEN AAN DEN RIJN - In Westerhove/Driehoorne en Wielewaal zijn de ouderen erg ongerust en ook wat "ondersteboven". . Komen de beweeglessen opnieuw ter discussie terwijl senioren zelf al zoveel jaren laten zien hoe belangrijk bewegen is.

Een kind dat speelt leert!

ALPHEN AAN DEN RIJN - Over onderwijs aan peuters en kleuters

Uniek inzicht in het dagelijkse beloop van de ziekte van Parkinson bij Parkinson Café Alphen.

Uniek inzicht in het dagelijkse beloop van de ziekte van Parkinson bij Parkinson Café Alphen.
ALPHEN AAN DEN RIJN - Parkinson Café Alphen organiseert woensdag op 24 februari het item “Onderzoek van slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson”

Blog: Voortschrijdend inzicht een achteruitgang

ALPHEN AAN DEN RIJN - De dagbladen staan de laatste tijd bol van informatie over de zorg. Logisch in een voor de zorgsector zo roerige tijd. En bij veel artikelen die ik lees moet ik dan toch weer denken aan mijn eigen ervaringen als mantelzorger.

Ontspanningsyoga in de Gele Linde

Ontspanningsyoga in de Gele Linde
ALPHEN AAN DEN RIJN - Dinsdag 16 februari a.s. start inloophuis de Gele Linde Alphen aan den Rijn met ontspanningsyoga op elke derde dinsdagmiddag van de maand.Vanaf 14.00 uur wordt u aan het Marsdiep 231 ontvangen in de huiskamer met een kopje koffie of thee.

HealingSteps opent haar deuren!

HealingSteps opent haar deuren!
ZWAMMERDAM - Vanaf maandag 8 februari opent HealingSteps in Zwammerdam haar deuren.HealingSteps is een praktijk voor Reflexzonetherapie. U kunt voor zowel een ontspannende voetmassage terecht als voor klachten.

Inloop-avond dyslexie en dyscalculie

Inloop-avond dyslexie en dyscalculie
ALPHEN AAN DEN RIJN - Op donderdag 4 februari is aan de Lammenschansweg 130d in Leiden, een inloopavond met als thema dyslexie en dyscalculie. Als ouder van een of meerdere kinderen met (verdenking van) dyslexie en/of dyscalculie, bent u van harte uitgenodigd voor deze avond.

Column: Voorlezen

Column: Voorlezen
ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Voorlezen is één van de pijlers van opvoeden,' hoorde ik de vrouw zeggen. 'Het is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van je kind. Net zoals eten, drinken en slapen dat is.'

Blog: Vooroordelen in de zorg

ALPHEN AAN DEN RIJN - In 1981 ben ik begonnen met werken in de Zorg. En wat mij in al die jaren altijd is opgevallen zijn de vooroordelen die mensen van buiten de zorg hebben.Over de meest simpele dingen hebben mensen vooroordelen. Maar zij staan er vaak niet bij stil bij het verhaal erachter. En natuurlijk spreek ik ook over mezelf.

Alphense politiek moet meer aandacht geven aan bijen [stelling]

Alphense politiek moet meer aandacht geven aan bijen [stelling]
ALPHEN AAN DEN RIJN - Imker Cees van den Berg vindt dat de politiek onvoldoende aandacht heeft voor de problemen die als gevolg van de bijensterfte kunnen ontstaan. 'Deze gevolgen zijn vergelijkbaar met de problematiek van klimaatverandering,' zegt de Alphenaar, die bijen houdt in de Ridderbuurt. Is de gemeente verantwoordelijk voor de bijen of zijn dit de bewoners en / of bedrijven? Of moet hier landelijk meer aandacht voor komen?

Lezing; hoe houd ik mijn hersenen gezond? in Alphen

Lezing; hoe houd ik mijn hersenen gezond? in Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Zelfstandig beslissingen (kunnen) blijven nemen, ook op hoge(re) leeftijd, is een wens die veel mensen hebben. Een gezonde oude dag en lekker van het leven genieten, dat wil toch iedereen?

Voedingsdeskundige Alphen over 'Zoet zonder suiker'

Voedingsdeskundige Alphen over 'Zoet zonder suiker'
ALPHEN AAN DEN RIJN - Geraffineerde witte suiker, het zit in veel producten en dan niet alleen als suikerklontje in uw koffie of thee. Ook in veel voedingsmiddelen zit tegenwoordig suiker. Maar er zijn zoveel gezondere en smakelijke alternatieven!

Grond [column]

Grond [column]
ALPHEN AAN DEN RIJN - Op 24 december vierde ik mijn 51ste verjaardag. Het is op een datum dat het eigenlijk niet te vieren valt.

Sporten voor senioren kan doorgaan

Sporten voor senioren kan doorgaan
ALPHEN AAN DEN RIJN - Bewust Bewegingsgroep in Westerhove sluit 2015 "kerstvrolijk" af. Dankzij het feit dat men in de groep weet dat januari 2016 niet definitief het doek zal vallen is men zeer "kerstvrolijk".

Column: kinderen met een rugzakje

Column: kinderen met een rugzakje
ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij een van de dagverblijven waar ik locatiehoofd was, werkte Bettina. Leidster en ook lange tijd rechterhand in de functie van senior leidster. Toen haar dochter Sanne werd geboren, kozen zij en haar man ervoor om Sanne op werkdagen van Bettina onder te brengen bij een collega dagverblijf waar ik ook locatiehoofd was.

Zwemmen voor mensen met dementie

Zwemmen voor mensen met dementie
ROELOFARENDSVEEN - Na een succesvol pilotproject "zwemmen voor mensen met dementie" van De Tweesprong geven De Tweesprong en Tom in de Buurt in 2016 maandelijks een vervolg aan deze activiteit.

Column: Ouderen en digitalisering

ALPHEN AAN DEN RIJN - Blog Iedere ochtend lees ik op mijn facebook nieuwsoverzicht de berichten van de dagbladen en het regionale nieuws. En zodra er iets bij staat wat interessant is voor MatchinCare, deel ik dat op mijn pagina's thuiszorg of kinderopvang. Gisteren las ik een bericht van een vrouw die schreef over haar schoonmoeder van 80 die een brief kreeg van de belastingdienst. Het was niet eens een krantenartikel, maar gewoon een persoonlijke post.In die brief schreef de belastingdienst dat vanaf nu alle belastingzaken digitaal gaan. Er wordt uitgelegd dat men een digiD moet aanvragen...

Column: speciale kinderen

Column: speciale kinderen
ALPHEN AAN DEN RIJN - In de kinderopvang, heb ik eigenlijk altijd te maken gehad met "gezonde" kinderen. En daarmee bedoel ik, kinderen die niet anders waren dan andere kinderen, omdat ze "iets" hadden.

Column: zorg voor ouderen

Column: zorg voor ouderen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zondagmorgen 17 november 2013 belde mijn moeder op. "Mausje ik kan Jo niet te pakken krijgen" zei ze, en ik hoorde de ansgt in haar stem. Jo was mijn tante van 86. Woonde alleen, in Utrecht, in een huis uit de jaren '60. Zonder centrale verwarming en geen isolatie.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio