kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Start Mindfulness Centrum Alphen

Start Mindfulness Centrum Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - In september was het eindelijk zover! Na 7 jaar door Alphen ‘gezworven’ te hebben met de mindfulness training ontving ik nu de eerste mindfulness groep in mijn eigen Centrum!

Gerard van Gemert: Eric [column]

Gerard van Gemert: Eric [column]
ALPHEN AAN DEN RIJN - In deze column gaat het voornamelijk over lokale aangelegenheden, kinderboeken schrijven en de perikelen rondom onze Stichting Circle4life (is dat werk nou niet een druppel op een gloeiende plaat, vragen veel mensen). Afgelopen week kwamen die drie samen.

ThuislinQ: betaalbare hulp en ondersteuning thuis

ThuislinQ: betaalbare hulp en ondersteuning thuis
ALPHEN AAN DEN RIJN - Met de feestelijke publicatie van de nieuwe website is eind september ThuislinQ van start gegaan voor inwoners van Leiden en omstreken. “Je leest zo vaak dat mensen geen ondersteuning meer kunnen krijgen uit de WMO en het dan zelf maar moeten zien te rooien, dat wij wij daar een goede oplossing voor wilden gaan bieden.”

Stelling: Alphen moet opvang regelen voor vluchtelingen

Stelling: Alphen moet opvang regelen voor vluchtelingen
Zo ongeveer elke gemeente praat deze weken in college- en raadsvergaderingen over de mogelijkheid om vluchtelingen binnen de eigen gemeentegrenzen op te vangen. Ook Alphen aan den Rijn voert deze discussie. Moet Alphen haar verantwoordelijkheid nemen en inderdaad opvang regelen voor vluchtelingen, ergens in haar gemeente?

Een gezonde candybar voor je ogen vol met Omega-3

Een gezonde candybar voor je ogen vol met Omega-3
BOSKOOP - Weet je wat goede voeding met jouw ogen doet? Weet je waarom het belangrijk is om je ogen met regelmaat te laten controleren? Colpa Optiek uit Boskoop geeft om jouw ogen en willen je graag helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw ogen. Tenslotte is je zicht als zintuig heel belangrijk en wil je daar lang gebruik van maken. Tijdens de Goed voor Ogen-week, van 3 t/m 10 oktober, wordt er extra aandacht aan praktische oogzorg besteed.

Cursus meditatie

ZWAMMERDAM - In Centrum Aglaja aan de Swadenburgerdam begint maandag 28 september een meditatiecursus, onder begeleiding van Diny van den Arend.

Lezing over homeopathie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alternatieve geneeswijzen, zoals homeopathie, worden steeds minder alternatief. Arian de Wit belicht zaterdag 26 september de oorsprong en verschillende kanten van homeopathie.

Afvallen, conditie, kracht, gezond en fitter!

Afvallen, conditie, kracht, gezond en fitter!
ROELOFARENDSVEEN - Dat zijn de sleutelwoorden van ons gezamenlijk programma Weight In Balance.

Parkinson Café Alphen 1 jaar

Parkinson Café Alphen 1 jaar
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een jaar geleden, op 24 september, opende burgemeester Tjeerd Bruinsma Parkinson Café Alphen. Het café is sindsdien dé ontmoetingsplaats voor mensen die ervaringen willen uitwisselen en zo beter de regie over het eigen leven kunnen behouden.

Reanimatiecursus

ALPHEN AAN DEN RIJN - Reanimatie en AED cursus Investeer 1 avond en leer deze belangrijke handelingen.

Laten we de kunstnier klein maken. En de wereld van nierpatiënten weer groot! GEEF AAN DE COLLECTANT IN TER AAR TIJDENS DE NIERSTICHTING COLLECTE

TER AAR - TER AAR], 14-09-2015 – Ruim 75.000 vrijwilligers gaan van 20 tot en met 26 september in heel Nederland van deur tot deur tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Ter Aar gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om de draagbare kunstnier te realiseren. Dat is hard nodig, want dialyseren trekt een zware wissel op het leven van nierpatiënten.

Houd jij ook zoveel ballen in de lucht?

Houd jij ook zoveel ballen in de lucht?
ALPHEN AAN DEN RIJN - Druk, druk, druk. Herken je dat? Na de zomer terugkomen en je heilig voornemen dat je het nu echt wat rustiger aan gaat doen. Het vakantiegevoel vast gaat houden. Maar voor je het weet loop je weer te rennen en te vliegen.

Nomineer nu jouw Hulp van het Jaar!

Nomineer nu jouw Hulp van het Jaar!
Ben jij afgelopen jaar uitstekend geholpen en wil je graag iemand in het zonnetje zetten? Nomineer dan jouw Hulp van het Jaar!

Nieuwe workshops Praktijk In de Roos leren wat je lichaam je vertelt

Nieuwe workshops Praktijk In de Roos leren wat je lichaam je vertelt
ALPHEN AAN DEN RIJN - Praktijk in de Roos in Alphen aan den Rijn is een praktijk voor kinesiologie. Roos Dekkers en haar medewerkers analyseren door middel van kinesiologie en de bijbehorende spiertesten waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en hoe deze weer hersteld kan worden. De komende periode geeft Praktijk in de Roos een aantal inspirerende workshops. Kom ook!

Parkinson Café Alphen bestaat 1 jaar.

Parkinson Café Alphen bestaat 1 jaar.
ALPHEN AAN DEN RIJN - Parkinson Café Alphen bestaat 1 jaar.Ad Nouws, (Parkinson) Psycholoog, komt 23 september spreken over: "MIJN DENKEN STOTTERT MEER DAN MIJN BENEN" Wijkcentrum Kerk en Zanen aan de Oude Wereld 51-59, 2408 NV Alphen aan den Rijn. (volop gratis parkeerruimte). 14:00 tot 16:30 uur. ( inloop vanaf 13:30 uur en toegang is gratis)

8 september: scootmobieldag Kaag en Braassem

8 september: scootmobieldag Kaag en Braassem
ROELOFARENDSVEEN - Maakt u gebruik van een scootmobiel in de gemeente Kaag en Braassem? Of denkt u erover na om een scootmobiel aan te vragen? Dan is de scootmobieldag op dinsdag 8 september iets voor u. Deelname is gratis, en de aanwezigen staat een gezellige en leerzame dag te wachten.

In gesprek met je puber......Hoe?

In gesprek met je puber......Hoe?
ROELOFARENDSVEEN - Leer in de cursus ‘Beter omgaan met pubers’ hoe je in contact kan blijven met je puber. De cursus start op 9 september 2015 in CJG Roelofarendsveen, voor ouders met kinderen tussen 12-18 jaar.

Een andere kijk op uw rug- of nekklacht?

Een andere kijk op uw rug- of nekklacht?
ALPHEN AAN DEN RIJN - Op 1 september 2015 bestaat de snelgroeiende praktijk Sanos, gelegen onder zwembad Aquarijn aan de Cantharel 2 in Alphen aan den Rijn, 1 jaar. Om dit te vieren zijn er in de maand september verschillende acties.

Gehandicapt echtpaar uit Alphen huilt van geluk om nieuwe auto

Gehandicapt echtpaar uit Alphen huilt van geluk om nieuwe auto
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gehandicapte echtpaar Kreukniet uit Alphen aan den Rijn is ten einde raad. Door financiële problemen raakten de 66-jarigen in november 2014 hun auto kwijt. Een ingrijpende gebeurtenis omdat zij echt niet zonder kunnen. Na maanden thuis te hebben moeten zitten stond plotseling Stichting Leiden-Helpt voor de deur met een nieuwe auto. Het gehandicapte echtpaar is dolgelukkig.

Bewoners blij met nieuwe supermarkt in Serviceflat Driehoorne

Bewoners blij met nieuwe supermarkt in Serviceflat Driehoorne
ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Eindelijk weer een winkel', is een van de vele positieve reacties op de feestelijke opening van supermarkt Lekker Makkelijk Driehoorne.nl. Na een half jaar zonder supermarkt hebben bewoners van serviceflat Driehoorne en buurtbewoners de dagelijkse boodschappen weer binnen handbereik.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio