kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Oprichting stichting voor het behoud van de Adventskerk

Oprichting stichting voor het behoud van de Adventskerk
ALPHEN AAN DEN RIJN - Om de Adventskerk, een oud monument en kostbaar religieus erfgoed, in stand te houden voor de Alphense samenleving, is Stichting Vrienden van de Adventskerk opgericht. Een aantal Alphenaren richtte de stichting op en zoekt naar financiële middelen voor het orgel en het interieur voor de kerk aan de Julianastraat.

Politiewagen betrokken bij kop-staartbotsing in Alphen

Politiewagen betrokken bij kop-staartbotsing in Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie auto's, waaronder een politiewagen, zijn zaterdagochtend betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing op de Leidse Schouw in Alphen.

Michael Pieters wint voorleesfinale Read2Me

Michael Pieters wint  voorleesfinale Read2Me
ALPHEN AAN DEN RIJN - Michael Pieters van het Groene Hart TopMavo heeft maandag 8 februari de plaatselijke finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! 2016 gewonnen. Hij las voor uit Als Slavin Geboren van Marian Hoefnagel. De jury was van zijn voordracht het meest onder de indruk.

Pluim voor negentien Nieuwkoopse winkels om goede toegankelijkheid

Pluim voor negentien Nieuwkoopse winkels om goede toegankelijkheid
NIEUWKOOP - De winkeliers in de kern Nieuwkoop zijn goed bezig als het gaat over de toegankelijkheid van hun winkel. Zo blijkt uit een schouw die in het najaar van 2015 voor de eerste keer werd uitgevoerd. Negentien van de 32 Nieuwkoopse winkels voldeden aan de belangrijkste criteria.

Kinderdagverblijf in Alphen dicht na brand

Kinderdagverblijf in Alphen dicht na brand
ALPHEN AAN DEN RIJN - Kinderdagverblijf De Verrekijker in Alphen aan den Rijn blijft vrijdag dicht nadat er 's nachts brand woedde. Het dak is erg beschadigd.

Natuurspeurders IVN viert tiende verjaardag

Natuurspeurders IVN viert tiende verjaardag
NIEUWKOOP - De jeugdgroep van IVN Nieuwkoop werd in februari 2006 opgericht. Het 10-jarig bestaan moest natuurlijk gevierd worden.

Dierencentrale Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hier vind u vermiste en gevonden dieren uit de regio.

Nieuwe Muziekschool in oude raadhuis

Nieuwe Muziekschool in oude raadhuis
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn (NMSA) komt in het oude raadhuis aan het Burgemeester Visserpark. De NMSA bestaat uit muziekdocenten die samen nieuwe vormen van muziekonderwijs gaan verzorgen.

Groene Hart moet de grootste trekpleister van het westen worden

Groene Hart moet de grootste trekpleister van het westen worden
ALPHEN AAN DEN RIJN - Zeventien gemeentes werken samen om het Groene Hart en omstreken tot de grootste recreatieve trekpleister van het westen te maken.

Van der Hoorn trots op nominatie

Van der Hoorn trots op nominatie
ROELOFARENDSVEEN - Free Design uit Roelofarendsveen is genomineerd voor de Sterkste Schakel Verkiezing, de regionale verkiezing voor ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het zakenmagazine Rijnstreek Business in samenwerking met de Sterkste Schakel Kring.

Alphen gaat ICT verzorgen

ROELOFARENDSVEEN - KAAG EN BRAASSEM - Het gaat bij de gemeente vaak om vele miljoenen euro's. En toch is er maar één ICT-medewerker die zich bezig houdt met het reilen en zeilen van de hardware en software. En dat kan zo niet langer meer, zo is de gedachtegang. Daarom is er de wens om een 'verregaande samenwerking' op te zetten met de gemeente Alphen aan den Rijn.

WeHelpen voor u en door u

WeHelpen voor u en door u
ALPHEN AAN DEN RIJN - WeHelpen gelooft in informele zorg, burenhulp en nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier. Daarvoor biedt de coöperatie wehelpen.nl aanmensen aan die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen bieden.

Sluiting reactiemogelijkheid Dichtbij.nl

Sluiting reactiemogelijkheid Dichtbij.nl
ALPHEN AAN DEN RIJN - De reactiemogelijkheid op Dichtbij.nl is vanaf heden gesloten.

Training Mindfulness

ALPHEN AAN DEN RIJN - In het Mindfulness Centrum Alphen aan de Javastraat begint zondagavond 14 februari een mindfulness training.

Klaverjas met veel prijzen

WOERDENSE VERLAAT - In Café Bea in het Beatrixgebouw aan de Leeuwerikstraat is vrijdag 12 februari de eerste klaverjasavond. De kaarters spelen drie rondes op zijn Amsterdams. Het kaarten begint 20.00 uur. Iedereen wint een prijs. Inschrijven kost 5 euro. Aansluitend is er een verloting.

Dwergmuizen zijn deel van gezond ecosysteem

Dwergmuizen zijn deel van gezond ecosysteem
NIEUWKOOP - Hij hoopte al dat hij tijdens zijn stageperiode bij Natuurmonumenten veel dwergmuizen zou vangen, maar toch is Johan Zielman verrast door het flinke aantal dat in het Nieuwkoopse Plassengebied in de muisvriendelijke val is gelopen. 'Eerder werden gemiddeld twintig dwergmuizen gevangen in 8 weken, nu heb ik er al 86 na 4 weken.'

Masterclass Eagles in de Schuur

Masterclass Eagles in de Schuur
HOOGMADE - Afgelopen zaterdagavond speelde New Gig in Town in feestzaal De Schuur. Deze coverband bestaat uit uitmuntende musici. Dat is trouwens een voorwaarde als werk je van de Eagles brengt. Die waren/zijn immers zelf ook het neusje van de zalm. De Schuur barstte weer als vanouds uit zijn voegen.

Wegens succes verlengd, de cursus Valpreventie

ROELOFARENDSVEEN - Vanaf 7 maart starten de Gezamenlijke STIWO’s (Stichting Welzijn Ouderen) de 2e cursus “Valpreventie” in Hoogmade. Valincidenten komen vaak voor en niet alleen bij ouderen. Toch is het zo dat één op de drie van de thuiswonende ouderen één maal per jaar valt, waarvan velen meerdere keren per jaar. Een valincident kan lichamelijke en psychosociale gevolgen hebben.

'Veiligheid fietsers Elleboogvaart staat voorop'

'Veiligheid fietsers Elleboogvaart staat voorop'
NIEUWKOOP - Volgens de Verkeerscommissie die het rapport Verkeersveiligheid Fietsroutes Gemeente Nieuwkoop 2015 opstelde, kan de voorrangsregel van de fietsoversteekplaats op de kruising Elleboogvaart-Churchilllaan beter worden gewijzigd.

Drie Turven viert 40ste verjaardag

Drie Turven viert 40ste verjaardag
ZEVENHOVEN - Ter ere van haar 40-jarig bestaan hield peuterspeelzaal De Drie Turven afgelopen week een feestje.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio