kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Voorlezen en creatief voor kinderen

Voorlezen en creatief voor kinderen
ALPHEN AAN DEN RIJN - In de Rijn en Venen bibliotheekvestigingen is elke laatste woensdag van de maand, dit keer 28 januari, een voorleesochtend en een kidsvoorleesmiddag.

Bluesband op podium Inn 't Lely Veldt

NIEUWVEEN - The Jerkingbirds, een bluesband uit Zevenhoven, speelt vrijdag 20 maart op de Ol' Skool Fridays. De bluesband, die Johan Derksen tot zijn fans mag rekenen, staat vanaf 21.00 uur op het podium in café Inn 't Lely Veldt, Dorpsstraat 60.

Arbo-arts keurt rijvaardigheid

WOERDENSE VERLAAT - Rijschool Alblas heeft drie dinsdagen een arbo-arts op bezoek voor een rijbewijskeuring. Wie zijn eigen rijcapaciteiten wil laten keuren, is vanaf 18.00 uur welkom aan de Uitweg 17.

Voorlezen in Nieuwkoop en Ter Aar

NIEUWKOOP - Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er op woensdag 28 januari weer een gezellige voorleesochtend voor peuters, in alle vestigingen van de bibliotheek Rijn en Venen. Dat betekent ook in Nieuwkoop (De Verbinding 8) en Ter Aar (Beukenpad 1).

Band Wishbone Ash komt naar Parktheater

Band Wishbone Ash komt naar Parktheater
ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Wishbone Ash in het Parktheater in Alphen. Dit had ik niet durven dromen', zegt Hans van Oosten, een van de initiatiefnemers van Serious Music Alphen dat al jaren rockconcerten verzorgt in het Parktheater. Maandag 9 februari is het de beurt aan Wishbone Ash.

Strijd om grond van verdwenen schooltje Vaste Burcht

Strijd om grond van verdwenen schooltje Vaste Burcht
ALPHEN AAN DEN RIJN - De redactie van het Witte Weekblad ontving een mail van Marja Nijholt. Nijholt woont met haar gezin sinds december 1969 in Alphen en is sinds 1971 woonachtig in de Vestastraat, tegenover de scholen waar de kinderen hun schooltijd hebben doorgebracht, inclusief de dependances waaronder de Sterrenlaan waar nu de moskee staat. Zij schreef: De strijd is gaande....

Nieuwe yogastudio in Alphen: Linden Yoga waar persoonlijk centraal staat

Nieuwe yogastudio in Alphen: Linden Yoga waar persoonlijk centraal staat
ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie zich energieker wil voelen, vaker wil ontspannen of wil zorgen voor een sterker en soepeler lichaam kan in de nieuwe yogastudio van Jolanda van der Linden ervaren hoe yoga daarbij helpt.

Praat mee over de MRSV tijdens de themabijeenkomst ruimtelijke kwaliteit

ROELOFARENDSVEEN - MRSV staat voor Maatschappelijk Ruimtelijke Structuurvisie. Dit document is in 2011 opgesteld, en is de gemeentelijke visie op de maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkeling tot het jaar 2025. De MRSV is de basis voor het maken van keuzes in de toekomst, zowel op ruimtelijk als op maatschappelijk vlak. Zo is de MRSV het toetsingskader voor ruimtelijke plannen: waar kan er intensief worden gerecreëerd? Waar mag worden gebouwd? Waar wordt ruimte gegeven aan voorzieningen? Veel vragen, dilemma's en lastige keuzes.

D66 nodigt u uit! Wat ziet u graag anders in uw dorp of straat?

ROELOFARENDSVEEN - Heeft u ideeën en weet u wat er anders en beter kan in uw leefomgeving? Kom dan naar de openbare themabijeenkomsten die de gemeente Kaag en Braassem organiseert op 4 en 18 februari 2015 in het gemeentehuis.

Vrijwilligers voor spelletje of Ajaxbezoek

NIEUWVEEN - Landgoed Ursula zoekt vrijwilligers om op stap te gaan met de cliënten met een verstandelijke beperking. Dat kan bijvoorbeeld gaan om wedstrijdbezoek van Ajax of zwemmen in het zwembad van Landgoed Ursula.

Taizéviering in Lichtkring

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de Lichtkring aan de Amerikalaan is zondag 25 januari een Taizéviering, geleid door dominee van Stralen.

Stelling: Camera in Van Boetzelaerstraat gaat te ver

Stelling: Camera in Van Boetzelaerstraat gaat te ver
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een camera gaat via kentekenregistratie vastleggen of er onjuiste vervoersmiddelen via de Van Boetzelaerstraat het centrum binnenrijden. De testfase is gestart. Wat vind jij hiervan?

Oliebollenkraam verhuist van Alphense brug naar Aarhof [update]

Oliebollenkraam verhuist van Alphense brug naar Aarhof [update]
ALPHEN AAN DEN RIJN - De oliebollenkraam van Tom van de Weerdt uit Alphen aan den Rijn zien we niet meer terug op zijn vertrouwde plek naast de Alphense brug. De buurtbewoners zouden teveel last hebben van de stank en de kraam belemmert het uitzicht.

Merendeel Zuid-Hollanders bereid buurtgenoten te helpen

Merendeel Zuid-Hollanders bereid buurtgenoten te helpen
ZUID-HOLLAND - Nu vanaf 1 januari 2015 gemeenten en zorgverzekeraars verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de zorg, wordt ook een beroep gedaan op mensen uit de omgeving, zoals buren. Ruim 80 procent van de Zuid-Hollanders staat positief tegenover het helpen van buurtgenoten. Dit uit zich vooral in het doen van (eenvoudige) huishoudelijke klussen en de zorg voor een zieke buur.

WIN: kaarten voor Après Ski Party in Avifauna

WIN: kaarten voor Après Ski Party in Avifauna
ALPHEN AAN DEN RIJN - Van der Valk Avifauna houdt vrijdag 30 januari een Après Ski Safari Party met optredens van Dj Maurice, Trafassi, Rob Ronalds & Pascal Redeker. Het Witte Weekblad geeft 5 keer 2 kaarten weg.

Wethouder leest voor en eet ontbijtje met inwonertjes mee

Wethouder leest voor en eet ontbijtje met inwonertjes mee
ALPHEN AAN DEN RIJN - Alle peuter- en kleuterogen in de bibliotheek op het Aarplein richten zich nieuwsgierig op die meneer in die grote rode stoel. 'Dag, ik ben Michel. Weten jullie wat ik kom doen?' Dat weten de veertig peuters en kleuters ongeveer. En ze vinden het leuk om in de bibliotheek te worden voorgelezen door wethouder Michel du Chatinier en daarna samen met hem te ontbijten. Het Nationale voorleesontbijt woensdag 21 januari is de start van de Nationale Voorleesdagen.

Juridisch spreekuur verhuisd naar iFlowgebouw

Juridisch spreekuur verhuisd naar iFlowgebouw
ALPHEN AAN DEN RIJN - WerkVinden 2.0 is verhuisd van het Thorbeckeplein naar het iFlowgebouw. En dat betekent dat ook het maandelijks juridisch spreekuur van Berntsen Mulder Advocaten is meeverhuisd naar deze nieuwe locatie. Vrijdag 30 januari tussen 11.00 en 12.00 uur wordt het eerstvolgende spreekuur gehouden in het pand aan de Zuidpoolsingel 172.

Nieuwjaarsexpositie NLEG volop variatie

Nieuwjaarsexpositie NLEG volop variatie
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is inmiddels een traditie geworden, de nieuwjaarsexpositie in NLEG-gebouw God is Nabij op het Lauraplein. In dit zevende jaar laat wederom een aantal vaste exposanten zijn nieuwe werk zien. Ook een aantal nieuwe exposanten toont zijn werk.

Pubquiz bij de Steupel

Pubquiz bij de Steupel
NIEUWKOOP - Grand café de Steupel houdt vrijdag 13 februari een pubquiz. Er kunnen zich teams van zes personen aanmelden. Het gaat om acht rondes met tien vragen, de hoofdprijs is een VIP-arrangement voor de Triathlon Nieuwkoop.

Bassie & Adriaan presenteren cast nieuwe film in Avifauna

Bassie & Adriaan presenteren cast nieuwe film in Avifauna
ALPHEN AAN DEN RIJN - Allememachies, wat was het druk in Avifauna toen de welbekende rode auto met caravan donderdagochtend Alphen aan den Rijn binnen kwam rijden. Het Alphense vogelpark was het decor van de castpresentatie van de nieuwe film ‘Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan’.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Camera Van Boetzelaerstraat gaat te ver
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio