De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Iedereen verdient een tweede kans

Iedereen verdient een tweede kans (Foto: AHC pr)
1 / 2
zoom out
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het terrein van de Alphense HondenClub (AHC) is 17 juli aanstaande dé plek voor hondenliefhebbers. Van negen uur ‘s ochtends tot ongeveer zes uur ‘s avonds vinden hier Second Chance Behendigheidswedstrijden plaats. Dat is dubbelop actie, spanning en plezier.
De opbrengst van de inschrijfgelden en de baromzet komen ten goede aan de nieuwbouw die de AHC de komende periode wil gaan realiseren.
Vanuit het hele land komen wedstrijdlopers naar Alphen aan den Rijn, om mee te doe naan de enige wedstrijd die je twee keer met je hond mag lopen: De Second Chance Behendigheid. De 150 deelnemers van alle niveau’s lopen deze zondag twee parcoursen. De hindernissen en route zijn vantevoren bepaald door de organisatie. De deelnemers en hun honden staan daardoor telkens voor de uitdaging om alle obstakels zo snel mogelijk en foutloos nemen. Het is net als bij paard springen: een foutje maken leidt tot puntenafstrek, doordat er seconden bij de finishtijd worden geteld.

Hoezo tweede kans?
Willy, coördinator bij de AHC, legt uit: “Vaak loop je zo’n parcours met je hond en dan denk je na de finish: ‘Had ik dit of dat maar net even anders gedaan.’ Dat overkomt veel wedstrijdlopers regelmatig. Daarom is het erg fijn om die tweede kans eens te krijgen. Hetzelfde parcours twee keer. En de beste prestatie telt. Winnaars verdienen leuke prijzen in de vorm van speeltjes of wat lekkers voor hun hond.”

Piekenrace
De deelnemers komen niet voor maar één parcours, ze lopen er altijd twee. Dat is dus tenminste vier keer rennen, springen, vliegen en duiken. En wie er dan nóg niet genoeg van heeft, kan zich inschrijven voor de piekenrace. Dit parcours mag je lopen zo vaak je wil. Elke keer als je loopt betaal je een euro. Degene die uiteindelijk het snelst is, wint de wedstrijd en mag met een mooie prijs naar huis.

Plezier
Voor toeschouwers is deze sport een feestje om naar te kijken. Het is een snelle sport en de deelnemers halen allerlei knappe toeren uit. Het terrein aan de Eikenlaan 255 in Alphen aan den Rijn is de gehele zondag toegankelijk voor geïnteresseerden. Dus kom langs en verbaas je.

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio