De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Grote namen bij DAT Straatmuzikantenfestival

DAT straatmuzikantenfestival (Foto: Move Your Skills)
1 / 2
zoom out
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het jaarlijks Straatmuzikantenfestival georganiseerd door De Alphense Talkshow (DAT) kan dit jaar op deelname van grote namen rekenen.


Op zaterdag 27 augustus vindt het 3e DAT Straatmuzikantenfestival plaats met vanaf 11.00 uur optredens in de Herenhof en de Ridderhof en vanaf 12.00 uur in het Centrum van Alphen aan den Rijn.

Meer dan 20 artiesten uit Nederland en België doen dit jaar mee, met optredens variërend van guilty pleasers tot blues, rock en volksmuziek. Ook het Alphense draaiorgel is in het programma opgenomen. Opvallende deelnemers zijn dit jaar onder meer Marloes Klaasen, winnaar van de juryprijs 2016 van de Gouden Pet in Leiden; Troef, de winnaar van het Nationaal Kampioenschap voor Straatmuzikanten in Elst en Buzzking, de nummer twee van dat toernooi. Voor muzikanten die deel willen nemen aan het festival zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

De eerste prijs bestaat evenals vorige jaren onder meer uit de Flierefluiter, wederom gemaakt door kunstenares Gea Zwart. Wie met de eer mag gaan strijken zal afhangen van het oordeel van de vakjury. Die bestaat uit: René Driessen (Muzikant en fractievoorzitter van Groen Links), Maurice van Tol (Alphense Popschool) en Mike Schuurman (Hendrick’s Pub). Naast de
vakjury mag ook het publiek zijn mening geven. De finale vindt plaats om 16.00
uur op het Rijnplein.

Tijdens het festival zal Studio Alphen opnames maken. Meer informatie is te vinden op de website van het Straatmuzikantenfestival: www.datstraatmuzikanten.nl.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 10 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio