kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Celine van Tol schrijft winnend script voor film Z@PP

Celine weet zeker dat ze iets met film en televisie wil doen: 'Dat is veel levendiger dan boeken'. (Foto: Walter Planije)

1 / 1
zoom out

PAPENVEER - Celine van Tol is nog maar 14 jaar en haar ster is nu al rijzende. Voor de actie 'Maak met ons je eigen film' schreef Celine een spannend verhaal waarmee zij de eerste prijs won. Deze zomer wordt het verhaal in haar bijzijn verfilmd. De première volgt later dit jaar.

NL Film, bekend van de jeugdseries Vrijland en Spangas, schreef ter ere van haar 10-jarig bestaan de wedstrijd uit. De opdracht was een origineel verhaal van vijfhonderd woorden te schrijven met als thema 10. Om de winkans te vergroten, diende Celine zelfs drie verhalen in. Met de titel Tien jaar in 1 dag sleepte zij de hoofdprijs in de wacht.

Een week na de finale vertelt Celine thuis bij haar ouders aan de Paradijsweg over haar avontuur. 'Tijdens de live-uitzending van het televisieprogramma Z@PPLIVE moest ik met de andere twee finalisten in een pitch van 90 seconden mijn verhaal presenteren. Ik vond het heel spannend om voor de camera te staan. Daarom had ik een moodboard gemaakt en dat hielp'. De tv gaat aan om de herhaling nog eens terug te zien. Van zowel het publiek als de vakjury kreeg het verhaal van Celine de meeste stemmen. Jurylid Kaja Wolffers roemde het mysterieuze en spannende verhaal en noemde Celine een groot talent. En zo ging de Papenveerse met de filmklapper naar huis.

Schrijfster

Celine heeft altijd al van schrijven gehouden. 'In groep 3 wist ik al dat ik schrijfster wilde worden. Toen dacht ik nog aan boeken, maar nu weet ik zeker dat ik iets bij de film of televisie wil doen. Dat is veel levendiger', vertelt de havo-scholiere. Op het Scala College volgt Celine de theaterrichting en voor schrijfopdrachten haalt zij hoge cijfers.

Haar ouders en zussen zijn enorm trots op haar. 'We hadden het helemaal niet verwacht. Op een middag zei ze: "Oh ja, ik doe mee aan een wedstrijd en moet nog even een verhaal insturen". Ik wist helemaal niet waar ze het over had en wenste haar veel plezier. Maar we vinden het heel bijzonder en ontzettend leuk om allemaal mee te maken. Dit is echt nog maar het begin', vertelt haar moeder Hilde van Tol.

Voor Celine breken drukke tijden aan. 'Eerst ga ik de karakters van de hoofdpersonen verder uitschrijven. Ik word betrokken bij de casting en in de zomervakantie wordt de film opgenomen. Ook daar mag ik bij zijn'. In het najaar volgt de première. 'Deze is in een bioscoop in Amsterdam. Maar daar kan ik nog niets over vertellen'.

Reacties
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Meer artikelen
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
De huurprijzen zitten goed in elkaar
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio