De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Aantal woninginbraken Kaag en Braassem blijft hoog

1 / 1
zoom out

ROELOFARENDSVEEN - De politie constateert dat het aantal woninginbraken in Kaag en Braassem hoog blijft. Ondanks aanhoudingen afgelopen weken en alertheid op inbraken en verdachte personen tijdens surveillances vinden er nog regelmatig woninginbraken plaats.

Zo werd er in de avond van zaterdag 17 en de nacht van zondag 18 maart ingebroken in vier woningen in Roelofarendsveen. Bij twee van deze woningen werd het slot van de achterdeur geforceerd. Bij de andere woningen werd de achterdeur geflipperd. De achterdeur van een vijfde woning bleek niet op slot te zijn waardoor men eenvoudig binnen kon komen. Uit de woningen werden onder meer laptops, geld, sieraden en mobiele telefoons gestolen.

Teamchef politie Nieuwkoop-Kaag en Braassem, Anouk Veenstra: “Wij willen de woninginbraken terugdringen en vragen de bewoners bij verdachte situaties te blijven bellen met de politie. Elke woninginbraak is er immers één teveel. Een aantal aanhoudingen vond plaats ook doordat getuigen snel handelden en de politie hebben gebeld.”

Verdachte personen
Maandagavond 19 maart werden na een melding van een getuige over verdachte personen in de omgeving van de Chrysantensingel drie jongens staande gehouden. De jongens die buiten de regio wonen waren allen, volgens hen, onafhankelijk van elkaar bij hun vriendin geweest in Roelofarendsveen. Twee van hen bleken broers te zijn. De drie werden meegenomen naar het politiebureau.  In Leimuiden werden diezelfde dag drie andere verdachte personen gezien op de Tuinderij. Twee mannen en een vrouw hielden zich verdacht op bij woningen en voelden aan deuren terwijl ze handschoenen droegen. Ook deze personen werden even later staande gehouden. Agenten troffen hen en een vierde persoon aan met hun auto op Kerklaan. De vier werden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio