De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

College neemt aanbevelingen over Julianabrug over

1 / 1
zoom out

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na bestudering van het rapport over de onderhoudsstaat van de Koningin Julianabrug neemt het college vrijwel alle aanbevelingen over. Dat laat het college in een brief aan de gemeenteraad weten. Het rapport wordt op 1 maart 2012 in de raad besproken.


In november 2011 werd duidelijk dat de Koningin Julianabrug niet meer veilig was. Het college heeft door een externe commissie, bestaande uit de heren prof. mr.dr. E.F. ten Heuvelhof en prof. ir. F.S.K. Bijlaard van de TU Delft, laten onderzoeken waarom dit probleem zich acuut heeft voorgedaan en hoe de keuzen rondom onderhoud in het verleden zijn gemaakt. Vorige week hebben de beide professoren het door hen opgestelde rapport in een openbare bijeenkomst aan college en raad gepresenteerd.

Bevindingen
Uit de rapportage blijkt dat de inspectie- en onderhoudsgeschiedenis van de brug laat zien dat veel partijen in de loop van de tijd steken hebben laten vallen. Het gaat zowel om externe partijen als de gemeente.

Aanbevelingen
Het college neemt alle overige aanbevelingen over op één na. Deze aanbeveling is inmiddels achterhaald nu er een voorstel ligt voor een nieuwe oeververbinding.

De brief van het college lees je hier.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio