De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Prima sfeer op Rehoboth

Prima sfeer op Rehoboth
ALPHEN AAN DEN RIJN - Prima sfeer op de Rehoboth: dat is de conclusie van de onderwijsinspectie na een kwaliteitsonderzoek op 21 maart. Na een verbetertraject van anderhalf jaar krijgt de school weer een voldoende van de inspectrices en m.n. over de sfeer, de veiligheid en het pedagogisch klimaat zijn lovende woorden geuit. ‘Dat doet heel goed,’ aldus directeur Arjan Harskamp, ‘als team willen we allereerst dat kinderen zich op onze school thuis voelen. In een veilige setting komen onze leerlingen tot ontwikkeling’.

VSB Fonds Alphen a/d Rijn e.o. steunt Alphense DamClub ADC met €200,00

ALPHEN AAN DEN RIJN - In 2017 bestaat de Alphense Damclub ADC 90 jaar. In dit kader wordt op 2 september een jubileumtoernooi georganiseerd voor huis- en clubdammers. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van VSB Fonds Alphen a/d/ Rijn e.o. Voor meer informatie over de Alphense Damclub kunt u terecht op www.alphensedamclub.nl .

Langer zelfstandig thuis door cursus Functioneel Fit

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor ouderen die langer zelfstandig willen wonen organiseert Fysio Klein in samenwerking met Alphen Beweegt de cursus Functioneel Fit. De beweegoefeningen tijdens de cursus hebben een positief effect op onder meer de stabiliteit en flexibiliteit van ouderen. Door het vergroten van de zelfredzaamheid worden dagelijkse activiteiten als traplopen en boodschappen doen makkelijker.

The Skymasters

The Skymasters
ALPHEN AAN DEN RIJN - Lenterit 17 maart

'Alle kerken sluiten!'

'Alle kerken sluiten!'
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het zal toch niet gebeuren dat op een dag een moslim-politicus in de Tweede Kamer opstaat en roept: ‘Alle kerken sluiten!’ Dan zouden we ongetwijfeld denken: ‘Wat bezielt die man? Heeft hij een gaatje in zijn hoofd?’

Leuker, lekkerder en makkelijker afvallen met professionele begeleiding: succesformule Straight away opent vestiging in het Groene Hart

Leuker, lekkerder en makkelijker afvallen met professionele begeleiding: succesformule Straight away opent vestiging in het Groene Hart
ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinds 2010 heeft Straight away, een van oorsprong Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Zwaagdijk, duizenden volwassenen geholpen om snel gewicht te verliezen. De combinatie van lekkere, hippe maaltijdvervangers en kosteloze begeleiding door een professionele gewichtsconsulent blijkt een succesformule. Op 17 december is in Hazerswoude Dorp de 164e coach gestart en kunnen inwoners van het Groene Hart zich professioneel laten begeleiden bij het afvallen. We maken kennis met Paula de Jong, ondernemer en gezicht van de vestiging in het Groene Hart.

Ruimteoverschot VVZwammerdam

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voetbalvereniging Zwammerdam kampt met ruimteoverschot en wil daar wat mee doen.

Sintintochten gemeente Nieuwkoop

Sintintochten gemeente Nieuwkoop
Sint zette 12 november voet aan wal in Nederland. Hij doet ook veel van de Nieuwkoopse kernen aan.

Grote Jaarlijkse Regionale Boekenmarkt in Benthuizen

Grote Jaarlijkse Regionale  Boekenmarkt in Benthuizen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Woord en Daad voert Aktie voor de Vakschool in Bangladesh

Geen windmolens in Nieuwkoop

Geen windmolens in Nieuwkoop
NIEUWKOOP - De coalitie van gemeente Nieuwkoop wil, voor het opwekken van energie, geen windmolens plaatsen. Zo bleek donderdag 3 november in de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk gebied Nieuwkoop.

Het is een vreemdeling zéker

Het is een vreemdeling zéker
ALPHEN AAN DEN RIJN - Als we de balans opmaken voor het jaar 2016 waar het vluchtelingen betreft, zie ik een aantal ontwikkelingen.

Schaakworkshop bij Triggr

Schaakworkshop bij Triggr
NIEUWKOOP - Een schaaktoernooi, dat klinkt moeilijk en serieus, maar dat hoeft het niet te zijn. Triggr maakt het leuk en licht in de schaakworkshop van zondag 13 november. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen leren tussen 13.30 tot 16.30 uur alles wat nodig is om een echt schaaktoernooi te spelen.

Muzikale rooftocht door Scandinavië met Olga Vocal Ensemble

 Muzikale rooftocht door Scandinavië met Olga Vocal Ensemble
NIEUWKOOP - In het Reghthuysconcert van zaterdag 12 november gaan de mannen van Olga in hun bijzondere programma De Barbaren Komen als echte Vikingen op een muzikale rooftocht door Scandinavië.

Metaalvakschoolleerlingen maken wapens toneelstuk

Metaalvakschoolleerlingen maken wapens toneelstuk
NIEUWKOOP - In Leiden is de hele maand november het toneelstuk Odysseus, Misdadiger te zien. Twintig wapens die leerlingen van de Metaalvakschool Nieuwkoop maakten, spelen een belangrijke rol in het stuk.

Griezelen in Nieuwveen

Griezelen in Nieuwveen
NIEUWKOOP - Dagen zijn ze ermee bezig geweest, de scouts van Scouting Abbé Pierre. Vrijdagavond 28 oktober konden alle kinderen uit het dorp voor 2 euro een wandeling maken door het huiveringwekkende spookhuis, wat ooit gewoon De Mettenburcht was.

jaarlijkse toneeluitvoering De Plankenridders

AARLANDERVEEN - Op 19 en 26 november gaat de toneelvereniging De Plankenridders de klucht Lui - luier - luis voor u opvoeren in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

Open huis op locatie

Open huis op locatie
AARLANDERVEEN - HOFJE VAN ’t RIET, LANDELIJK GELEGEN EN TOCH DICHTBIJ!

Barbecuefestijn; lekker vegetarisch!

Barbecuefestijn; lekker vegetarisch!
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Vegetariërsbond en Vegenement organiseren op 17 september een vleesloze barbecue, een VegeQ, in het Budget Hotel langs de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk.

Open Dag Rock 'n Roll Dans

Open Dag Rock 'n Roll Dans
ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zondag 4 september 2016 van 19:00u tot 21:00u geeft Dance to the 60's haar open dag! Tijdens deze open dag maak je kennis met swingende Rock 'n Roll , de dansschool en natuurlijk de docenten. Ook kun je meedoen aan een gratis dansles. Dit kan in "De Silverdome" aan de van der Hagenstraat 20 te Zoetermeer. Grote parkeerplaats voor de deur, gratis parkeren.

Pokémon in Winkelcentrum Herenhof?

Pokémon in Winkelcentrum Herenhof?
ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zaterdag 27 augustus zal ook de Herenhof niet aan de rage van Pokémon ontkomen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio