De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Prima sfeer op Rehoboth

Prima sfeer op Rehoboth
ALPHEN AAN DEN RIJN - Prima sfeer op de Rehoboth: dat is de conclusie van de onderwijsinspectie na een kwaliteitsonderzoek op 21 maart. Na een verbetertraject van anderhalf jaar krijgt de school weer een voldoende van de inspectrices en m.n. over de sfeer, de veiligheid en het pedagogisch klimaat zijn lovende woorden geuit. ‘Dat doet heel goed,’ aldus directeur Arjan Harskamp, ‘als team willen we allereerst dat kinderen zich op onze school thuis voelen. In een veilige setting komen onze leerlingen tot ontwikkeling’.

INSCHRIJVING GROENE HART KUNSTPRIJS IS GEOPEND

NIEUWKOOP - De inschrijving voor de Groene Hart Kunstprijs 2017 is geopend.Het thema voor 2017 luidt: Licht, Leven, Landschap - de 10e Groene Hart Kunstprijs. Inschrijven kan via website www.groenehartkunst.nl tot en met zondag 20 augustus 2017

INSCHRIJVING GROENE HART KUNSTPRIJS 2017 IS GESTART

NIEUWKOOP - De inschrijving voor de Groene Hart Kunstprijs 2017 is geopend. De prijs wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt: een jubileumeditie, dus!Inschrijven kan via de website www.groenehartkunst.nl tot en met 20 augustus 2017

VSB Fonds Alphen a/d Rijn e.o. steunt Alphense DamClub ADC met €200,00

ALPHEN AAN DEN RIJN - In 2017 bestaat de Alphense Damclub ADC 90 jaar. In dit kader wordt op 2 september een jubileumtoernooi georganiseerd voor huis- en clubdammers. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van VSB Fonds Alphen a/d/ Rijn e.o. Voor meer informatie over de Alphense Damclub kunt u terecht op www.alphensedamclub.nl .

Gezond Leven Met Elkaar voor statushouders

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aandacht voor gezondheid past bij het streven naar vitale en zelfredzame burgers die volop deelnemen in de maatschappij. Dat betekent ook dat er aandacht moet zijn voor de gezondheid van statushouders. Over de gezondheidsaspecten bij deze doel-groep zijn er met regelmaat zorgelijke signalen. Voor een nieuwkomer begint het vaak al met de vraag: waar kan ik terecht, wie helpt mij en hoe stel ik mijn vraag? In samenwerking met de GGD Hollands Midden is Tom in de buurt in Alphen a/d Rijn daarop een pilot gestart.

Instagram foto's van #alphenadrijn

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Moskeeën blijven open!

Moskeeën blijven open!
ALPHEN AAN DEN RIJN - Woensdag 15 maart 2017 was een spannende dag voor Nederland. Volgens de peilingen zou het een nek-aan-nekrace worden tussen de VVD en de PVV. Toch kwam het niet zover. Want peilingen blijven peilingen. Ze benaderen soms in de verste verte niet de werkelijkheid. De uitslag van de verkiezingen blijkt net zo onvoorspelbaar te zijn als het weer. Het kan vriezen, het kan dooien.

Feestelijke heropening Praktijk de Vijf Elementen na felle brand

Feestelijke heropening Praktijk de Vijf Elementen na felle brand
ALPHEN AAN DEN RIJN - Zaterdag 1 april heropent praktijk De Vijf Elementen van Colinda Frederiks. Op zondag 4 december veroorzaakte een defect aan de wasdroger een uitslaande brand in de keuken van de praktijk. De praktijk brandde volledig af.

DIEREN CENTRALE NL

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dagelijks raken dieren vermist en zijn de eigenaars in grote onzekerheid.De Dieren Centrale verzamelt alle gegevens over gevonden en vermiste dieren om de baasjes zo snelmogelijk duidelijkheid te kunnen geven over hun vermiste huisdier. Wij helpen u kosteloos,kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Paasconcert gospelkoor Deevee

Paasconcert gospelkoor Deevee
ALPHEN AAN DEN RIJN - In de aanloop naar Pasen geven wij, gospelkoor Deevee uit Alphen aan den Rijn, op 1 april een Paasconcert. Aan de hand van liederen uit ons eigen repertoire, aangevuld met nummers die we samen met u zingen, nemen wij u mee in misschien wel het mooiste verhaal van de geschiedenis…

Valpreventie 'In Balans'

Valpreventie 'In Balans'
ALPHEN AAN DEN RIJN - Deze week was het zover, de laatste valpreventie van de 12 weken durende cursus ‘In Balans’ van Alphen Beweegt zit erop. De deelnemers zijn stappen vooruit gegaan en hebben een hoop geleerd.

Fotografeer Je mooiste plekje in Alphen

Fotografeer Je mooiste plekje in Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Met als thema Mijn mooiste plekje in Alphen organiseert de Alphense fotoclub Alphoto, in samenwerking met de MediaMarkt een fotowedstrijd voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn.

Film over Natuur in het Groene Hart

Film over Natuur in het Groene Hart
ALPHEN AAN DEN RIJN - IVN Alphen aan den Rijn vertoont op maandag 3 april om 20.00 uur de natuurfilm 'Twaalf maanden natuur in het Groene Hart'. De Alphense IVN natuurgids Monique Smulders filmde de afgelopen twee jaar op verschillende locaties in het Groene Hart en legde planten en dieren vast in alle jaargetijden.

Langer zelfstandig thuis door cursus Functioneel Fit

HAZERSWOUDE RIJNDIJK - Voor ouderen die langer zelfstandig willen wonen organiseert Fysio Klein in samenwerking met Alphen Beweegt de cursus Functioneel Fit. De beweegoefeningen tijdens de cursus hebben een positief effect op onder meer de stabiliteit en flexibiliteit van ouderen. Door het vergroten van de zelfredzaamheid worden dagelijkse activiteiten als traplopen en boodschappen doen makkelijker.

Zondag 2 april Zwemloop Nieuwkoop

Zondag 2 april Zwemloop Nieuwkoop
NIEUWKOOP - Zondag 2 april organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de alom bekende zwemloop. Het aantal deelnemers groeit nog ieder jaar, dus daar moet je bij zijn!

Zorgtuin de Tas en NL Doet

Zorgtuin de Tas en NL Doet
ROELOFARENDSVEEN - Afgelopen zaterdag deed Zorgtuin de Tas net als de afgelopen jaren mee aan NL Doet.

Open IDB/ Alphen Beweegt darts

Open IDB/ Alphen Beweegt darts
ALPHEN AAN DEN RIJN - Zaterdag 4 maart heeft de tweede uitvoering van Open IDB/Alphen Beweegt Darts plaats gevonden in Grand Café De Haven te Zwammerdam. Al snel vlogen de eerste pijlen richting de dartborden en genoten de deelnemers zichtbaar tijdens het succesvolle aangepast darttoernooi.

Carcassonne toernooi bij Spellen aan den Rijn

Carcassonne toernooi bij Spellen aan den Rijn
ALPHEN AAN DEN RIJN - Spellen aan den Rijn organiseert zondag 2 april een toernooi voor het bordspel Carcassonne van 999 Games. Ook is er een speldag waar iedereen welkom is.

Muziekliefhebbers stemmen op 432 Herz

WOERDENSE VERLAAT - Het aantal trillingen per seconde dat door menselijk of instrumentaal geluid wordt voortgebracht bepaalt de klank van het geluid. Hoe hoger het aantal trillingen, de frequentie, hoe hoger het geluid.

Open Dagen Kanovereniging en Roeivereniging

Open Dagen Kanovereniging en Roeivereniging
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Kanovereniging en de Roeivereniging in Alphen aan den Rijn slaan de handen in elkaar. Als goede buren aan het Aarkanaal houden zij hun open dagen voor het eerst samen.

NLDoet actie geeft Spoor 11 een fris wit jasje

NLDoet actie geeft Spoor 11 een fris wit jasje
ALPHEN AAN DEN RIJN - Op vrijdag 10 maart 2017 hebben vrijwilligers, deelnemers en medewerkers van Spoor 11 zich voor de 2de keer op rij ingezet voor een geslaagde NLdoet actie. Dit jaar zijn de muren van het bedrijfspand van Spoor 11 aan de Koperweg voorzien van een strakke witte verflaag.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio