De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Het eind van de Voedselbank in Alphen in zicht?

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

ALPHEN AAN DEN RIJN - De vestiging van de Voedselbank in Alphen aan den Rijn verkeerd in zwaar weer. Vanaf 1 april moet de Alphense afdeling een huursom aan de gemeente betalen die men waarschijnlijk niet kan ophoesten.

Op 21 januari kreeg de Alphense Voedselbank een brief van de gemeente op de deurmat waarin aangegeven werd dat het gratis onderkomen van de organisatie verleden tijd is. Alle gebruikers van gemeentelijke panden moeten per 1 maart huur betalen. De Voedselbank kon dit niet betalen en mocht van de gemeente nog één maand gratis in het pand blijven. Per 1 april zal er hoogstwaarschijnlijk toch betaald moeten worden.

Jacob Wesselse, voorzitter van de Alphense Voedselbank, zegt dat het afwachten is tot na het Paasweekend. “Als we Pasen gehad hebben weten we of de stekker er wel of niet uit gaat. Al acht jaar is het knokken en moeten we ieder dubbeltje omdraaien. Er is misschien een mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij de gemeente. Op dit moment zijn daar alle mensen met vakantie en kunnen we dus geen gesprek met ze aanknopen. We hebben ze al benaderd en hopen dat ze na het Paasweekend wel bereikbaar zijn.”

Wesselse vindt het onbegrijpelijk dat er gekort wordt op de mensen die onder aan de samenleving staan. “Ik word moe van de politiek hier. Er is voldoende geld beschikbaar voor grote projecten in de omgeving, toch moeten organisaties als de Voedselbank geld betalen om in een pand te blijven. We zijn op dit moment rond aan het kijken voor een ander pand. Er staat hier in de buurt van alles leeg, wellicht dat daar een mogelijkheid ligt voor als we uit het huidige pand moeten vertrekken”.

Jacob Wesselse roept Alphenaren op om mee te denken over de toekomst en het lot van de organisatie. Wij van Dichtbij willen dan ook graag de mening van jullie lezers horen. Hoe belangrijk is de Voedselbank en waarom moet deze wel of niet in Alphen blijven?


Plaats je eigen restaurantrecensie
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Meest bekeken restaurants
1 Restaurant Sevens ! Menukaart Reviews
Oud Ade
2 Restaurant Il Delicato Menukaart Reviews
Alphen aan den Rijn
3 Restaurant Tante Kee Menukaart  
Kaag
4 Restaurant Ambrosia Menukaart Reviews
Kaag
5 Restaurant De Watergeus  
Noorden
6 Grand Café De Zaak  
Alphen aan den Rijn
7 Pizzeria Ristorante Is Morus  
Alphen aan den Rijn
8 Eeterij Het Keldertje Menukaart  
Boskoop
9 Restaurant Grand Café Trots Menukaart  
Alphen aan den Rijn
10 Hotel Van der Valk Vogelpark Avifauna  
Alphen aan den Rijn
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio