De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Almeerse presenteert Yogagids voor kids

(Foto: Philip Baumgarten, Uitgeverij de Zaak)
1 / 1
zoom out

ALMERE - De Almeerse auteur Helen Purperhart heeft woensdagmiddag haar nieuwste boek Yogagids voor kids gepresenteerd in boekhandel Stumpel in Stad. Na de presentatie hebben ouders met kinderen gelijk alle yoga-oefeningen in de praktijk toegepast.

,,De sfeer was hartstikke goed er waren in totaal tien kinderen gekomen met ouders. In de boekenwinkel hebben wij bij de Nijntje hoek verschillende yoga-oefeningen gedaan’’, vertelt Purperhart.

Klein konijntje
Voor de eerste oefening moesten de kinderen zich in beelden dat zij door een bos liepen. ,,Vervolgens moesten zij dieren uitbeelden. Een vogel die vliegt, een rennende hond en een klein konijntje. Daarna werden ‘de bomen’ gemasseerd. De kinderen hebben elkaars rug gemasseerd, geschuurd en er zachtjes op getimmerd. Tot slot gingen wij liggend mediteren. Luisteren naar de wind en alle dierengeluiden die er in het bos te horen zijn’’, legt de auteur uit.

Pippi Langkous
Purperhart heeft zich laten inspireren door haar grote idool Pippi Langkous. ,,Al mijn opgedane ervaring in yogaland en de wereld van Pippi Langkous hebben mij geïnspireerd om het boek te schrijven. Ik heb diverse kaarten series ontwikkeld met vrolijke illustraties, dat heb ik allemaal verwerkt in mijn boek. Daarnaast staan er oefeningen en anekdotes in over mij’’, zegt Purperhart.

De Kinderkliniek
De schrijfster van het kinderboek heeft vorige week een proefdag gehad bij De Kinderkliniek in Almere. Volgende week gaat zij daar officieel van start. ,,Dit is een uniek concept omdat ik vanuit een holistische visie werk met kinderen en hun op deze manier toch kan helpen om bijvoorbeeld functionele hoofd- en buikpijn te verminderen.’’

Op de website www.ontdekjesuperkracht.nl staat een preview van haar nieuwe kinderboek: Yogagids voor kids.Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »