De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Leerlingen enthousiast over Doe-dag “Almere on Stage”

Sammy, Lara en Esmée bij het Jonge Kind Centrum (Foto: Paula Sprenkels)
1 / 3
zoom out
ALMERE - Begin februari was in het Topsportcentrum in Almere Poort het grote beroepskeuze evenement, Almere On Stage. Leerlingen uit het 2e en 3e leerjaar maakten hier kennis met verschillende bedrijven en maakten afspraken voor een halve of hele dag bezoek op de Doe-dag op 15 februari.


Op zaterdagochtend 11 februari was er al een Doe-dag bij het Jonge Kind Centrum. Esmée (Arte College), Sammy en Lara (De Meergronden) doen enthousiast mee met het “Hallo liedje” tijdens de Dreumesfun les, waarna alle dreumesen en hun ouders vrolijk dansen. De leerlingen genieten zichtbaar. Esmée: “Ik vind het ontzettend leuk om met kleine kindjes te werken. Ik heb al best veel ervaring, want ik heb al veel opgepast op mijn neefje.“ Eigenaar Marije Magito is tevreden over de dag: "Het is goed om te zien dat de leerlingen vandaag inspiratie opdoen en leren contact te maken met de ouders en hun kinderen. We hebben nu wel heel gemotiveerde leerlingen op bezoek, die zelfs op zaterdag een kijkje willen komen nemen!”

ICT: veel kansen op de arbeidsmarkt

Voor de deur van Big Data Value Center staat een groepje leerlingen
enthousiast na te praten. Ze hebben op de Doe-dag op 15 februari een bezoek gebracht aan dit bedrijf om meer te weten te komen over beroepen in de ICT.
Joran, Dave, Miranda en Henry zijn 3e jaars TL-leerlingen van het Echnaton, die al heel goed weten wat ze willen. Joran legt uit: “We hebben hier geleerd wat de mogelijkheden zijn van ICT en dat er veel kansen zijn op de arbeidsmarkt. Bij ons op school doen we al veel aan beroepskeuze tijdens de studielessen. Maar als je bij een bedrijf zelf bent, kun je gericht vragen stellen en weet je sneller of iets je interesseert.“

Eigen bedrijfje

Hans van Bragt, manager operations van Big Data: “We doen al vanaf het begin mee met On Stage, we vinden het belangrijk om jongeren te motiveren iets in de richting van techniek te gaan doen. Ze komen vaak een paar jaar na de Doe-dag weer terug om naar een stageplaats hier te vragen. Daaruit blijkt dat ze zich toch die kant op zijn gaan ontwikkelen. Sommigen zijn zelfs een eigen bedrijfje gestart!”

Hans geeft de leerlingen mee vooral gebruik te maken van de mensen van wie je iets kunt leren. “Neem contact op, email, bel, ik kan je altijd bij bepaalde bedrijven introduceren, je aan een stageplaats helpen, of je als startende ondernemer begeleiden.”

Efral en Norbert, beiden 3e jaars TL leerlingen van het Helen Parkhurst, volgen dit advies gelijk op, door software engineer Roland Roijter op de gang nog een paar vragen te stellen. “We hebben echt veel geleerd hier.” zegt Norbert enthousiast. “Ik heb al sinds mijn 8ste interesse in ICT, en ik heb hier gehoord welke applicaties handig zijn om te leren. Ik ga zeker hierin verder!”

Wil je weten wie Almere On Stage mogelijk maakt en bij wie het initiatief vandaan komt?http://www.almereonstage.nl/

(Helen de Bas / Almeerse Scholen Groep)


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 17 februari 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »