De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Discussie over nieuwe kitespot bij Marina Muiderzand

1 / 1
zoom out

ALMERE - Almere krijgt een officiële kitespot bij Marina Muiderzand. De kiters zijn blij dat die er komt, maar vinden het niet echt een super locatie. De ondernemers in het gebied staan juist te juichen om de nieuwe spot nabij Sail-Today in Poort. Kortom er is discussie.

Hans van der Hulst van de Nederlandse Kitesurfvereniging is blij met de plek, maar maakt zich wel zorgen als het om de veiligheid gaat. ,,Het is namelijk een klein strandje en de dijk en de vaargeul zijn erg dichtbij. Dat kan problemen opleveren. Ook zie ik op de kaartjes dat er palen in het water staan om iets af te schermen. Dat gaat zeker gevaarlijke situaties opleveren, maar ik verwacht dat daar wel oplossingen voor komen.”

Nieuw strand
Volgens Lisan Kox van Marina Muiderzand, die de spot gaat beheren, zijn daar al oplossingen voor bedacht. Zo wordt er een strand van honderd meter bij veertig meter aangelegd. ,,We zijn er achter gekomen dat een kitevergunning niet makkelijk is. Het is namelijk best een onveilige sport en dan moet je aan veel voorwaarden voldoen. Maar we hebben aan die voorwaarden voldaan en ook de bezwaren hebben we kunnen weerleggen als het bijvoorbeeld om de natuur gaat. Die is in dat gebied kwetsbaar en de spot is dus ook alleen maar geopend van april tot en met oktober. De andere punten waar over gesproken wordt snap ik. Ik begrijp dat het jammer is dat ze niet meer bij Pampushaven mogen kiten, maar ze krijgen er een mooie plek met prima voorzieningen voor terug”, reageert Kox op de kritiek. ,,We vragen straks alleen parkeergeld en hopen eigenlijk dat we een bestemming worden voor toeristen. Ik hoop dat we in mei klaar zijn en open kunnnen.”
Die laatste kritiek, dat er niet meer bij Pampushaven gekite mag worden, komt onder andere van Matthijs van Neijenhuijs, hij is beheerder van de Facebookgroep Kitesurfen in Almere. Hij had al vaker gepleit voor een plek in Almere. ,,We werden gedoogd bij Pampushaven en dat is gewoon een perfecte plek. Ik vind het echt tof dat er nu een officiële plek is, maar had graag een andere gezien. We wachten af wat het wordt, maar hadden graag gezien dat we er bij betrokken waren.”

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 april 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda