De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Studenten pitchen voor Broodje Hagelslag

Ali B in de jury voor crowdfundingsplannen ROC studenten. (Foto: Friedlander)
1 / 1
zoom out

ALMERE - Ambassadeur van Stichting Broodje Hagelslag Ali B gaf samen met Brownie Dutch en Brace een energiek optreden voor studenten van ROC Flevoland. De zaal kwam tot leven toen Ali B Leipe Mocro Flavour begon te rappen. Het feestje dat de bekende Almeerders binnen no-time hadden geregeld was prima, maar de artiesten waren maandag met een ander doel op de school.

Het ROC stond namelijk in het teken van vier presentaties van crowdfundingsplannen voor Stichting Broodje Hagelslag, een stichting die zich inzet voor jongeren die door omstandigheden buiten de samenleving dreigen te vallen. Ali B kon zich in de ideeën van de vier groepjes vinden. ,,Het zijn skeere tijden", begon de rapper zijn betoog met humor voordat hij het winnende groepje bekend maakte. Met 'skeere tijden' bedoelt de Almeerder dat het moeilijke tijden zijn. De aanleiding voor de actie is dat ROC Flevoland de samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven wil optimaliseren. ,,Dit doen wij door studenten aan echte opdrachten te laten werken. Dit was de eerste keer’’, vertelt Sandra Linthorst, van ROC Flevoland. Het winnende plan wordt ook echt uitgevoerd.

Hulp
De mbo-studenten van Marketing en Communicatie begonnen twee maanden geleden met het opstellen van de plannen voor Broodje Hagelslag. Oprichtster van de stichting, Cindy Hoebdar, vertelde dat het geld dat met de actie wordt opgehaald onder meer wordt gestoken in een nieuwe accommodatie. 

Na het juryoverleg maakte Ali B de winnaar bekend. Het was groepje 1 die volgens de jury het beste plan had gemaakt. ,,Affiliate marketing is ons plan. Dat houdt in dat wij een win-win-win-situatie creëren. Ten eerste is er een win voor de verkoper, of het bedrijf, dan de winst voor Broodje Hagelslag. Zij krijgen een klein bedrag bij elke aankoop en de koper krijgt een product met korting’’, legt student Roy Heerland uit. Hij en zijn groepje gaan hun plan nu uitvoeren voor de stichting. ,,Het was een zakelijke, droge presentatie, maar het idee is wel het beste. Deze samenwerking kan namelijk door blijven gaan en daar heeft de stichting het meeste aan", gaf Ali als reden voor de winst van dit idee.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda