De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

´Staatsbosbeheer verhindert aanleg nieuw naaktstrand Almere´

1 / 1
zoom out

ALMERE - Er komt voorlopig geen alternatief naaktstrand in Almere. De gemeente is in gesprek met Staatsbosbeheer over het openen van een strand voor naaktrecreatie aan de zuidzijde van het Almeerderstrand. Alleen ziet Staatsbosbeheer het niet zitten.

Een grote teleurstelling voor Almeerse naaktrecreanten donderdagavond. Wethouder Frits Huis kon hen niet blij maken met een nieuwe plek. Sinds de uitbreiding van de A6 is gestart, is het naaktstrand op het Zilverstrand wegens de werkzaamheden verloren gegaan. Onder meer NSV De Waterlelie, een Almeerse naturistenvereniging, strijdt al anderhalf jaar voor een alternatieve locatie. Tevergeefs.

D66 zette het onderwerp donderdagavond op de politieke agenda. Het college heeft namelijk meerdere malen beloofd met een alternatieve plek te komen. Alleen blijkt die zoektocht niet zonder hobbels. ,,Er is een inventarisatie gemaakt van alle stranden in Almere”, verklaart Huis, ,,toen bleven er twee geschikte plekken over. Almeerderstrand zuidzijde en de zuidkant van Schateiland in de Noorderplassen. Om de laatste locatie geschikt te maken is 96.000 euro nodig, om het Almeerderstrand geschikt te maken 6000. Onze keus is dus snel gemaakt.” 

Niet rooskleurig
Het Almeerderstrand is echter in eigendom van Staatsbosbeheer en die wil niet meewerken, aldus Huis. ,,Het argument is dat er dan een te hoge recreatieve druk op die plek ontstaat.” Omdat de gemeente het er niet bij wil laten zitten, gaat wethouder Henk Mulder van Ruimtelijke Ordening nog een ultieme poging wagen en in gesprek met de natuurbeheerder. ,,Maar ik ben eerlijk, het ziet er niet rooskleurig uit”, aldus Huis. 
 
Kunt niets
Voorzitter van De Waterlelie, Gerwin van der Pol, vindt het ontzettend jammer dat het er naar uitziet dat er geen nieuw naaktstrand komt. ,,Je kunt nu niets. Hoewel je in principe overal mag naakt recreeëren, word je zelf op het meest afgelegen stukje op de Almeerse stranden aangesproken door boa’s van de gemeente Almere. Almeerderstrand zou de ideale locatie zijn voor een nieuw naaktstrand. We kennen het gebied en het ligt goed gescheiden van het textielstrand.” 
 
Eigen plek
De PVV stelde tijdens de bespreking voor dat Almeerse naaktrecreanten uitwijken naar stranden en campings elders in de provincie. Dat vindt Van der Pol geen optie. ,,Dit is een stad van bijna 200.000 inwoners. 1 op de 10 Nederlanders geeft aan wel eens naakt te recreeëren. Zou je dan al die Almeerders teleur moeten stellen? Voor iedere doelgroep is er wat in Almere, wij verdienen ook een plek.’’


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »