De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Polderland Garden of Love and Fire middelpunt 'roze' kunstproject

Foto': Studio Kastermans en Almere dichtbij
1 / 4
zoom out

ALMERE - Bij het landschapskunstwerk Polderland Garden of Love and Fire was zaterdagavond de aftrap van het kunstproject 'Affection is the best Protection' van de Britse beeldend kunstenaar Rory Pilgrim. Er waren zo'n vijftig bezoekers aanwezig.


De aftrap ging gepaard met dans, muziek en een videoprojectie. Het kunstwerk was uitgelicht door kleurige lampen en in een grote tent eindigde de avond in een dansfeest. 

Cruisen
Pilgrim is door Schouwburg Almere gevraagd om bij een van de zes Land Art-werken in Flevoland jaar lang een kunstproject vorm te geven. Waar andere kunstwerken in de polder gebruikt worden als picnickplek of plek van bezinning, staat het Almeerse kunstwerk vooral bekend als cruiseplek. Bij en rond het kunstwerk van de hand van de wereldberoemde architect Daniel Libeskind zijn mensen voornamelijk in de avonduren op zoek naar seks. 

Intimiteit
Pilgrim gebruikt dit gegeven en probeert de omgeving nu te transformeren tot een plek waar je nadenkt over vraagstukken op het gebied van liefde, intimiteit en seksualiteit. Hij krijgt daarbij hulp van organisaties die zich inzetten voor de 'gay-community' en de lhtb-gemeenschap.De Britse kunstenaar verbindt in zijn werk verhalen uit Senagal, Rusland en Almere met elkaar. Juni volgend jaar wordt het kunstproject afgesloten met een manifestatie.
Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »