De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Voorstel voor tijdelijke locatie naaktstrand

1 / 1
zoom out

ALMERE - Er is een nieuwe locatie gevonden voor een naturistenstrand in Almere. Dat zegt José Smits van Naturistische Sport Vereniging De Waterlelie.

Donderdag zaten de Almeerse naturistenverenigingen en de Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen (NFN) met de gemeente Almere om tafel om te praten over de realisatie van een nieuw, maar voorlopig, naaktstrand. Tijdens dit gesprek kwam een nieuwe tijdelijk locatie naar voren. ,,Positief nieuws natuurlijk, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan", aldus Smits.

Zekerheid
De naturistenverenigingen hopen over twee weken, wanneer zij opnieuw met de gemeente om tafel zitten, zekerheid te krijgen over de nieuwe tijdelijke locatie. Tot die tijd wil Smits nog niet zeggen om welke plek in de stad het gaat. ,,Dan krijg je de situatie dat mensen daar al naar toe gaan terwijl het nog niet officieel is. Dat willen wij voorkomen."

Officieel is de nieuwe plek voor naaktrecreatie in Almere namelijk nog niet. ,,Dit is een voorstel van ambtenaren, er moet nog formeel toestemming voor worden gegeven", zegt Smits. ,,Daarnaast ontbreken de nodige voorzieningen nog op deze locatie. Zo is er bijvoorbeeld niets geregeld voor het ophalen van vuilnis, moeten er zwemwatercontroles plaatsvinden en moeten er officiële borden komen zodat duidelijk is dat het een plek is voor naaktrecreatie."

Boete
De naturisten kunnen dus nog niet op korte termijn terecht op de tijdelijke locatie. Daardoor ontstaat de situatie dat naturisten zelf een plek zoeken in de stad. ,,Dit kan problemen opleveren omdat niet voor iedereen duidelijk is of dit is toegestaan of niet. Ik heb begrepen dat sommige mensen al een boete hebben gekregen. Daarom  is het van belang dat hier ook een oplossing voor wordt gezocht", aldus Smits.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »