De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Poort krijgt nieuwe moskee

(Foto: Gemeente Almere)
1 / 1
zoom out

ALMERE - Almere Poort krijgt steeds meer voorzieningen. Zo heeft Ahmadiyya gemeenschap dinsdag een koopovereenkomst getekend met de gemeente voor de bouw van een moskee bij het Cascadepark. In het park komen ook kantoren, maatschappelijke voorzieningen en woningen.

De Ahmadiyya gemeenschap, die het gebedshuis gaan bouwen, is een stroming binnen de Islam. In Nederland bestaat de gemeenschap in georganiseerd verband sinds 1947. Er zijn in Nederland ongeveer 1500 Ahmadi-moslims.

Volgens de gemeente Almere krijgt de moskee een omvang van ongeveer 275 m2 en biedt het ruimte aan 100 bidplaatsen. De moskee krijgt ook een minaret, maar er zal geen oproep tot gebed uit klinken. Bezoekers van de moskee kunnen hun auto kwijt op het terrein van de moskee.

Het is nu aan de Ahmadiyya gemeenschap om de definitieve bouwplannen van de moskee bij de gemeente in te leveren. Het ontwerp zal dan worden beoordeeld op ondere andere bouwtechniek en welstandseisen. Daarna zal het plan zes weken ter inzage liggen. Iedereen kan dan een eigen zienswijze of eventueel bezwaar aantekenen.


Grotere kaart weergeven


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »