De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

VVD vraagt debat aan over Kruidenwijk, SP stelt schriftelijke vragen

1 / 1
zoom out

ALMERE - De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft een interpellatiedebat aangevraagd over de situatie in Kruidenwijk. Dat laat fractievoorzitter Miranda Joziasse weten.

Joziasse laat via het sociale medium Twitter weten dat dit gedrag niet getolereerd wordt en dat ze debat heeft aangevraagd. Vorige week werd nog een buschauffeur overvallen in Haven. De chauffeurs dreigden daarna met een staking als er niet snel maatregelen zouden volgen. Connexxion en de gemeente kondigden toen aan dat er in de avonduren extra surveillance in de bussen zouden komen.
Het debat wil Joziasse donderdag tijdens de politieke markt voeren met burgemeester Franc Weerwind en met wethouder Frits Huis. ,,We zijn het zat dat we van incident naar incident hollen. We willen nu wel eens weten wat er aan wordt gedaan. En daarbij kan het toch niet zo zijn dat we niet inzichtelijk kunnen krijgen wie dit hebben gedaan. Deze jongeren moeten gewoon worden gestraft. We hebben hier niet voor niets eerder ook al vragen over gesteld. We willen nu wel eens duidelijkheid en het moet stoppen.”

Vragen

De gemeenteraadsfractie van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld. Zij willen onder meer weten of de situatie nog houdbaar is en wat de burgemeester er aan doet. Daarnaast wil de fractie ook weten hoe het kan dat er nog geen verdachten zijn opgespoord. Ook wil SP-gemeenteraadslid Asjen van Dijk weten of de burgemeester van oordeel is dat hij de juiste communicatiestrategie hanteert. Van Dijk vraagt dit omdat op de site van de Telegraaf wordt gesteld dat Weerwind een breiclubje belangrijker vindt dan de krant te woord te staan.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 13 juni 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »