De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

VVD roept wethouder ter verantwoording over windmolens

1 / 1
zoom out

ALMERE - De gemeenteraadsfractie van de VVD roept PvdA-wethouder Tjeerd Herrema ter verantwoording over het windmolenpark dat net naast Almere bij de A27 gaat komen. Volgens Rutger Hengstman klopt de gang van zaken niet en hij roept Herrema daarom komende donderdag via een interpellatiedebat ter verantwoording.

Hengstman stelde eerder al schriftelijke vragen over het park waarbij molens met een tiphoogte van 220 meter nagenoeg op de gemeentegrens van Zeewolde en Almere worden geplaatst. Volgens Hengstman zou de gemeenteraad van elke molen op de hoogte worden gehouden en is dat nu niet het geval.

,,Het windpark Zeewolde is iets van Zeewolde uiteraard en van het Rijk, waar wij eigenlijk nauwelijks invloed op uit kunnen oefenen. Maar als  blijkt dat de wethouder op eigen houtje afspraken heeft gemaakt over dat er molens op ons grondgebied in de bocht van de A27 kunnen worden geplaatst en dat ze op verzoek van ons college van burgemeester en wethouder niet op één lijn worden geplaatst  in verband met hinder voor de nieuwe wijk Oosterwold, dan vind ik dat een kwalijke zaak. Wij zouden daar als gemeenteraad zeggenschap over hebben en dat is nu niet het geval. Vandaar dat ik wil dat de wethouder daar uitleg over komt geven", legt Hengstman uit.

De VVD'er realiseert zich dat het besluit om het park met tweehonderd molens, het moet in 2020 klaar zijn, bijna niet meer is terug te draaien, maar hoopt toch dat er nog politieke druk kan worden uitgeoefend. ,,We hebben er geen honderd procent zeggenschap over, maar de beslissing is nog niet genomen en als we verzet tonen, ook politiek, dan is er misschien nog iets aan te doen. Maar daar gaat dit debat niet over. Dat gaat echt over de afspraken waar de wethouder zich niet aan heeft gehouden. Het zal aan zijn beantwoording liggen wat onze vervolgstappen worden. Daar wil ik nog niet op vooruit lopen."

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 mei 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda