De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Workshop op Internationale Yoga Dag in Almere

(Foto: Helen Purperhart)
1 / 2
zoom out

ALMERE - Al eens gehoord van de dubbele boom of de dubbele boot? De familieyoga dag wordt door de Almeerse kinderyoga docent Helen Puperhart gehouden op de Internationale Yoga Dag op 21 juni. Op deze dag wordt een yogaworkshop gegeven waarbij ouder en kind samenkomen.

Samenwerken, plezier en verbondenheid daar gaat het om tijdens de workshop van Purperhart. ,,Als je op die manier met ouder en kind werkt, versterk je het onderlinge contact. We gaan yoga spelletjes spelen met verschillende yoga houdingen zoals de dubbele boom.’’

De oefeningen moeten de balans verstevigen en het moet een uitdaging zijn. ,,Ook gaat het over elkaar vertrouwen en het rekening houden met elkaar. Massage oefeningen zijn hier een voorbeeld van. Ouder en kind masseren elkaar, het hierbij gaat om de aanraking. Ook dient deze dag als inspiratie over hoe je de oefeningen thuis kan toepassen bijvoorbeeld voor het slapen gaan om goed te kunnen ontspannen’’, geeft Purperhart aan.

Ontwikkeling en bewustwording
Kinderen tussen de vier en elf jaar zijn van harte welkom op 21 juni. ,,Omdat het voor de Internationale Yoga Dag is, wil ik het cursusgeld doneren aan de stichting Adiona. Het Adiona KinderFonds helpt mensen die zo’n workshop niet kunnen betalen, het toch mogelijk te maken.’’ Purperhart zit in het bestuur van de stichting. ,,Ieder kind heeft recht op ontwikkeling en bewustwording over het leven waarbij kindercoaches en kinderyoga docenten kunnen helpen. Via dit Fonds kunnen ook ouders met een minder grote portemonnee hun kind op deze manier laten helpen’’, zegt de kindercoach.

Aanmelden voor  deze dag kan via de website www.kinderpraktijk.nu. ,,Er is in principe plek voor zeven ouders en zeven kinderen maar als er grote belangstelling voor is, voeg ik nog een extra groep toe.’’ Het adres waar de workshop plaatsvindt: Operetteweg 92, Muziekwijk. ,,Bij de Jip en Jan yogaschool.’’


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »