De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

VVD zet vraagtekens bij plaatsing windmolens

1 / 1
zoom out

ALMERE - De VVD vraagt opheldering aan het college van burgemeester en wethouders over Windpark Zeewolde. De windmolens van dat park zouden op grondgebied van Zeewolde worden geplaatst, maar blijken nu ook op Almeerse grond terecht te komen. Precies op de grens tussen Zeewolde en Almere, in de bocht naast de A27, komen volgens het plan windmolens te staan.

Het Windpark Zeewolde is door de provincie, in overleg met het Rijk, aangewezen als één van elf grote gebieden die geschikt is voor windmolens. Daarmee past het park binnen de doelstelling van het kabinet om voldoende duurzame energie te realiseren in 2020.  Eerder is afgesproken (in het programma Energie werkt!, red.) dat de plaatsing van iedere Almeerse windmolen 'hoe dan ook via de raad zal verlopen'. Omdat het college nu echter meewerkt aan een vergunningsverlening voor de windmolens naast de A27, zonder daarbij eerst de raad te raadplegen, lijkt dat volgens de VVD niet correct.

De VVD vraagt nu dan ook aan het college of zij inderdaad akkoord is met de plaatsing van windmolens op Almeers grondgebied en zo ja, waarom het college niet heeft verzocht de molens verder van de Almeerse grens te plaatsen. In het verlengde daarvan stelt de VVD de vraag of het college de verbazing van de VVD begrijpt, omdat er dus was afgesproken dat de plaatsing van iedere windmolen via de raad zou verlopen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 april 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda