De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Geld Almere Smart Society ging voornamelijk naar manager

1 / 1
zoom out

ALMERE - De 450.000 euro die de gemeente de afgelopen drie jaar in het project Almere Smart Society heeft gestoken ging voornamelijk naar een manager en een assistent. Dat blijkt na navraag over wat er met het geld is gedaan.

Uit een grafiek die Almere dichtbij van de gemeente heeft ontvangen blijkt dat de afgelopen drie jaar 368.000 euro aan programma management en juridische ondersteuning is uitgegeven, dat 47.000 euro naar communicatie is gegaan, dat 41.000 euro aan een strategische analyse is besteed en dat 8000 euro naar overige kosten in het project is betaald vanuit de gemeente.

Pool
,,De projectleider en –assistent komen uit een pool van flexibel inzetbare projectleiders binnen de gemeente. Deze projectleiders zijn in dienst bij de gemeente Almere. Hun salaris wordt bekostigd uit het budget van het project waar zij aan werken”, laat gemeentewoordvoerder Judith van Dijk in een toelichting weten.
 
Agenda
In een raadsbrief in februari sprak het college uit dat het project niet heeft opgeleverd wat bij aanvang was gehoopt. Na die raadsbrief lieten de PvdA, Leefbaar Almere en de PVV al weten vragen te hebben over het project. Eerder, in juni 2014, werd een motie van de PVV aangenomen waarin werd opgeroepen om bij het project meer Almeerders te betrekken, maar dat is volgens de PVV nooit gebeurd.
Leefbaar en de PVV willen op korte termijn met de rest van de gemeenteraad in gesprek over het project en gaan het onderwerp op de agenda van de politieke markt zetten.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »