De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vragen raadsfracties over Almere Smart Society

1 / 1
zoom out

ALMERE - Er heerst bij Leefbaar Almere en de PvdA onduidelijkheid over het project Almere Smart Society. Beide partijen willen daarom met de rest van de gemeenteraad en de wethouder in gesprek.

,,We hebben een raadsbrief gekregen waarin staat dat er in drie jaar drie keer 150.000 euro is uitgegeven. Ik heb echter geen idee waaraan. Het is net als eerder met de Economic Development Board Almere, alleen werd daar ook nog voor bank gespeeld. Maar wat er nou concreet met dat geld gebeurd is weet ik niet. We willen daar duidelijkheid over en onze mening is dat je dit soort projecten als gemeente eigenlijk niet moet willen ”, geeft Nico van Duijn van Leefbaar aan.

Complex
In de eerder gestuurde raadsbrief sprak het college uit dat de opbrengsten van het project niet hebben opgeleverd wat bij aanvang was gehoopt. In het project is in totaal 450.000 ingezet. Navraag, anderhalve week geleden bij de gemeente leert dat het complex is om uit te zoeken in welke projecten dat geld is gestopt en wat het heeft opgeleverd. ,,Het vergt de nodige afstemming”, zo laat een woordvoerder weten.
Uit de raadsbrief blijkt verder dat er in ieder geval met een vijftal commerciële partijen, waarvan er inmiddels al een paar gestopt zijn, afspraken waren gemaakt in een zogenoemde Memorandum of Understanding. Volgens het college is één van de projecten die wel is gelukt de frontline-app die verbonden is aan de Straatkubus en het Gezondheid en Welzijn Innovatiecentrum Almere(GWIA). Op de website van het GWIA staat dat ze een onafhankelijke stichting zijn met twee doelstellingen; het verbeteren van de kwaliteit van het leven en de verlaging van de maatschappelijke kosten. ,,Het is de bedoeling om met de innovatiefabriek een bijdrage te leveren aan de noodzakelijke innovatie in het werkveld gezondheid en welzijn in Nederland”, zo staat op de site. Partners van het GWIA zijn de gemeente Almere, het bedrijf Cinnovate, TNO Innovatie for life en het Big Data Value Centre. Het stichtingsbestuur van het GWIA wordt gevormd door onder andere voorzitter Henk Weyschede, directeur van het Economic Development Board Almere(EDBA). Het Big Data Value Centre kent als oprichters TNO, de EDBA, Surf Sara en de Economic Boards van Utrecht en Amsterdam.

Informatie
,,De raadsbrief riep bij mij, net als bij andere fracties vragen, op”, aldus aldus PvdA-raadslid Hassan Buyatui. ,,Ik ben informatie gaan verzamelen en heb een dossier samengesteld. Dat gaan we maandag in de fractie bespreken en daarna zien we hoe en met wat voor insteek we dit op de agenda gaan zetten.”

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 09 maart 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »