De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Project met ICT-bedrijven voldoet niet aan verwachtingen

1 / 1
zoom out

ALMERE -

Het project Almere Smart Society waarbij de gemeente met enkele grote bedrijven aan mogelijke ICT-oplossingen zou werken brengt tot dusver niet wat wordt gehoopt. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Bij het project werd enkele jaren geleden met Cisco, IBM, Alliander, Philips en LivingPlanIT een overeenkomst opgesteld en in de drie daarop volgende jaren werd elk jaar 150.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente. Volgens het college hebben Almeerders niet echt tastbare resultaten gezien, wat wel de bedoeling was toen de partijen een 'Memorandum of Understanding' ondertekenden.

Gedacht werd toen aan onder meer slimme fietspaden waarbij de lampen aan zouden springen als er een fietser aan zou komen. De bedrijven werden door de Economic Development Board Almere uitgenodigd.  Er zou volgens het memorandum samengewerkt worden tot en met eind 2013 en daarna zouden er zelfstandige projecten verder moeten draaien.

Dat is met het Big Data Value Center, het Gezondheid- en Welzijns Innovatiecentrum Almere en de verdere doorontwikkeling van de app van de straatkubus volgens het college deels gelukt. Daarnaast zijn enkele netwerken ontstaan.

Bij de lancering van Almere Smart Society in 2012 werden een project rond veiligheid in Waterwijk en één voor meer sociale cohesie in het Homeruskwartier gelanceerd. Ook toe was al onduidelijk wat het project concreet zou kunnen opleveren.

Grootste probleem is volgens het college nu dat de deelnemende bedrijven niet meer bereid zijn te investeren in onderzoek.  Het college komt met de brief omdat de gemeenteraad daar om heeft gevraagd.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 februari 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda