De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nauwere samenwerking Europaschool en Columbusschool vanaf komend schooljaar

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

ALMERE - De Europaschool en de Columbusschool in Almere Poort gaan vanaf komend schooljaar nauwer samenwerken. Het bestuur van de Almeerse Scholen Groep, waar beide basisscholen onder vallen, wil het onderwijs in de wijk hiermee een kwaliteitsimpuls geven.

Met de samenwerking wil het ASG-bestuur de scholen een extra stimulans bieden om van elkaars expertise gebruik te maken, waar zowel leerlingen als leerkrachten van kunnen profiteren.

Directie
Thijs Remmers wordt als directeur van de Columbusschool vanaf aankomend schooljaar ook directielid van de Europaschool. Samen met locatieleider Michelle Duijvis vormt hij de nieuwe directie van de basisschool aan de Nederlandhof. “Beide scholen behouden uiteraard wel hun eigen identiteit”, legt hij uit.

Europaschool krijgt stevig cultuurprofiel 
Zo wordt het theateraccent dat de Europaschool nu al heeft, verder uitgebreid. De school krijgt een stevig cultuurprofiel, waarbij muziek een essentieel onderdeel wordt van het onderwijs. De Columbusschool behoudt het sport- en bewegingsprofiel en hoogbegaafdheid, waardoor er voor ouders in Almere Poort een duidelijke keuze zal zijn.

Uitwisseling expertises
De samenwerking van beide scholen bestaat uit een aantal elementen. Zo kunnen leerlingen van de Europaschool aansluiten bij de plusklassen en de naschoolse sport van de Columbusschool. Ook worden expertises uitgewisseld. De Columbusschool gaat gebruik maken van de methode die de Europaschool voor woordenschat gebruikt en de Europaschool gaat op haar beurt een nieuw gedragsprotocol invoeren, dat op de Columbusschool al zijn waarde heeft bewezen. Dit Schoolwide Positive Behavior Support (PBS) is gericht op het ontwikkelen en bestendigen van positief gedrag.

Kleinere klassen
Op de Europaschool worden de klassen vanaf komend schooljaar ook kleiner, met veel aandacht voor de leerlingen waarin een goede basis voor taal, rekenen en lezen wordt gelegd. De school telt momenteel 140 leerlingen, waarbij kinderen van verschillende leerjaren bij elkaar zitten. Thijs Remmers: “We halen deze groepen uit elkaar en maken homogene klassen. Ook al betekent dit dat groep 8 slechts uit acht leerlingen bestaat. Zij krijgen ook een eigen leerkracht die met sociaal-emotionele en inhoudelijke vaardigheden het verschil zal maken. Daarvoor worden extra leerkrachten aangetrokken.”

“Met de samenwerking kiezen we er bewust voor om de leerlingen in Almere Poort onderwijs te bieden van bewezen kwaliteit”, meent Remmers.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 24 juni 2015


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Speeltoestellen dragen bij aan levendig winkelcentrum
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda