De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gemeente Almere gaat 19 miljoen besteden aan onderhoud

1 / 1
zoom out

ALMERE - De gemeente Almere wil dit jaar 18,7 miljoen euro besteden aan het onderhoud van openbare ruimtes. Het geld zal onder andere besteed worden aan de verbeteringen van wegen, fietspaden, groen en speeltuinen. Dat meldt Almere Vandaag.

Het programma ’Groot Onderhoud en Vervangingsinvesteringen in de Openbare Ruimte’ houdt in dat het wegdek van de Markerdreef, de Spoordreef en de Stedendreef wordt aangepakt. Veel belangrijke fietspaden krijgen ook aandacht en 15 bushaltes worden verbeterd.

Daarnaast is de gemeente van plan om een aantal bomen te kappen. Langs veel wegen staan bomen te dicht op elkaar, door de kap krijgen andere bomen meer ruimte om te groeien. Er zullen ondere bomen gepakt worden bij de Polderdreef, de Muziekdreef en het Beatrixpark.

Speeltuinen
Bij de Almeerse speeltuinen zijn ongeveer 100 toestellen toe aan vervanging, 60 daarvan zullen in de loop van het jaar vervangen worden. De rest word gerepareerd of verwijderd.

Riolering
Tot slot zal de riolering in de Bloemenbuurt-Zuid grondig worden aangepakt. Zo wordt er in de buurt van het Bougainvillepad een deel van het riool vervangen. In de Korenbloemweg worden de huisaansluitingen vervangen. Ook zal de gemeente een deel van het riool in de Grienden vervangen. Voor dit onderhoud trekt de gemeente nog eens 830.000 euro uit.


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zakelijk nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »