De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Brazilianen willen leren van zorg in Almere

(Foto: F. Maclean, Zorggroep Almere)
1 / 1
zoom out
ALMERE - Het management van Unimed, de grootste zorgverzekeraar uit Brazilië, heeft huisarts Jonatas de Lemos uit gezondheidscentrum Prisma uitgenodigd om te spreken op een conferentie in Brazilië op 29 en 30 april aanstaande. Zij hebben vorig jaar tijdens een studiereis door Europa kennisgemaakt met het Almeerse zorgmodel zoals deze georganiseerd is door Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis en waren daar zeer van onder de indruk.

Brazilië kent een duur zorgmodel waar inwoners met een lichamelijke klacht rechtstreeks naar een specialist in het ziekenhuis gaan, zonder tussenkomst van een huisarts. Bij een bezoek aan Castrovalva, een gezondheidscentrum gecombineerd met een woonzorgcentrum, leerden zij over de eerstelijnszorg en de ouderenzorg zoals deze is georganiseerd in de centra van Zorggroep Almere.

Jonatas de Lemos, huisarts in gezondheidscentrum Prisma en zelf afkomstig uit Brazilië was één van de sprekers toen zij een bezoek brachten aan Castrovalva. Hij vertelde de Brazilianen over het zorgmodel in Almere. Hij noemde o.a. het multidisciplinair samenwerken in de gezondheidscentra van Zorggroep Almere.

 

Naast Jonatas spraken ook de bestuurders van Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis over de samenwerking tussen Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis. Letterlijk zei één van de aanwezige Brazilianen: “Wat u hier in Almere heeft, is een droom. Hier willen wij van leren.”

 

Het management van Unimed was zo onder de indruk van het Almeerse zorgmodel dat ze Jonatas de Lemos hebben uitgenodigd om te spreken op een grote conferentie in Brazilië over de toekomst van het Braziliaanse zorgmodel. De reis en de waarneming in gezondheidscentrum Prisma wordt betaald door Unimed.

 

Jonatas de Lemos is 49 jaar oud. In Brazilië was hij orthopeed en in 2000 is hij naar Nederland verhuisd. Hier is hij omgeschoold tot huisarts en is nu sinds 2009 werkzaam als huisarts in gezondheidscentrum Prisma. Naast zijn werk als huisarts houdt Jonatas ook tweemaal per week samen met een fysio-manueeltherapeut een orthopedisch spreekuur. Het is uniek in Almere dat een cliënt met fysieke klachten gelijktijdig een fysio-manueeltherapeut en een huisarts kan raadplegen.


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »