kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Brazilianen willen leren van zorg in Almere

(Foto: F. Maclean, Zorggroep Almere)
1 / 1
zoom out
ALMERE - Het management van Unimed, de grootste zorgverzekeraar uit Brazilië, heeft huisarts Jonatas de Lemos uit gezondheidscentrum Prisma uitgenodigd om te spreken op een conferentie in Brazilië op 29 en 30 april aanstaande. Zij hebben vorig jaar tijdens een studiereis door Europa kennisgemaakt met het Almeerse zorgmodel zoals deze georganiseerd is door Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis en waren daar zeer van onder de indruk.

Brazilië kent een duur zorgmodel waar inwoners met een lichamelijke klacht rechtstreeks naar een specialist in het ziekenhuis gaan, zonder tussenkomst van een huisarts. Bij een bezoek aan Castrovalva, een gezondheidscentrum gecombineerd met een woonzorgcentrum, leerden zij over de eerstelijnszorg en de ouderenzorg zoals deze is georganiseerd in de centra van Zorggroep Almere.

Jonatas de Lemos, huisarts in gezondheidscentrum Prisma en zelf afkomstig uit Brazilië was één van de sprekers toen zij een bezoek brachten aan Castrovalva. Hij vertelde de Brazilianen over het zorgmodel in Almere. Hij noemde o.a. het multidisciplinair samenwerken in de gezondheidscentra van Zorggroep Almere.

 

Naast Jonatas spraken ook de bestuurders van Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis over de samenwerking tussen Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis. Letterlijk zei één van de aanwezige Brazilianen: “Wat u hier in Almere heeft, is een droom. Hier willen wij van leren.”

 

Het management van Unimed was zo onder de indruk van het Almeerse zorgmodel dat ze Jonatas de Lemos hebben uitgenodigd om te spreken op een grote conferentie in Brazilië over de toekomst van het Braziliaanse zorgmodel. De reis en de waarneming in gezondheidscentrum Prisma wordt betaald door Unimed.

 

Jonatas de Lemos is 49 jaar oud. In Brazilië was hij orthopeed en in 2000 is hij naar Nederland verhuisd. Hier is hij omgeschoold tot huisarts en is nu sinds 2009 werkzaam als huisarts in gezondheidscentrum Prisma. Naast zijn werk als huisarts houdt Jonatas ook tweemaal per week samen met een fysio-manueeltherapeut een orthopedisch spreekuur. Het is uniek in Almere dat een cliënt met fysieke klachten gelijktijdig een fysio-manueeltherapeut en een huisarts kan raadplegen.


0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio