De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Primarkt krijgt filiaal in Stationsstraat

1 / 1
zoom out

ALMERE - Het oude theater De Metropole en het voormalige pand van de Hema aan de Stationstraat in Stad krijgen na jaren van gesteggel vorm. Een deel van het pand wordt gesloopt, terwijl eigenaar Corio Retail Nederland de Ierse winkelketen Primark heeft weten te strikken om intrek te nemen in het te renoveren gebouw.

Corio wenst echter nog absolute radiostilte over de plannen. ,,Ik kan er echt nog niets over zeggen, omdat we een beursgenoteerd bedrijf zijn en nog niet alle contracten daadwerkelijk ondertekend zijn’’, vertelt Eva Lambooij namens Coria, dat in Almere tevens eigenaar is van ’t Circus aan de Grote Markt. ,,Het is de bedoeling dat we maandag naar buiten treden met de plannen voor Almere.’’

Met het bekendmaken van de nieuwe indeling voor de panden maakt Corio een einde aan vijf jaar van onduidelijkheid over de entree van het stadcentrum vanaf het NS-station Almere Centrum. In 2006 sloot het theater de deuren om intrek te nemen in de Kunstlinie. In eerste instantie had Corio het idee om in het pand een Family Centre te starten. Daarnaast moest er ruimte komen voor kleinere ondernemingen die zich richten op de doelgroep nul tot en met twaalf jaar.

Tot de uitvoering van die plannen kwam het echter nooit. In 2008 werd het oorspronkelijke idee bijgeschaafd en lanceerde het bedrijf het plan om tevens horeca in het gebouw te vestigen. De term Family Centre werd overboord gezet voor een andere hippe term: Shopertainment.

Bij de gemeente worden de Corio-plannen met genoegen tegemoet gezien. ,,Corio mag met de gebouwen doen wat zij willen als eigenaar. De plannen klinken veelbelovend’’, vertelt Peter Spek namens de gemeente. Wel houdt Spek een slag om de arm. ,,Er is in het verleden wel vaker wat gepland. Daar zijn al vergunningen voor verleend.’’


Reageer via Facebook
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »