De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vomar Noorderplassen pas in 2012 open

ALMERE - De bewoners van de Noorderplassen West moeten het nog zeker tot medio 2012 zonder supermarkt stellen. In het laatste kwartaal van volgend jaar zou een Vomar de deuren openen, maar deze planning gaat ontwikkelaar Hoorne Vastgoed niet halen. Dit laat directeur Jan Heeremans desgevraagd weten. ,,Het is afhankelijk van de weersomstandigheden en de verkoop van de appartementen, maar realistischer is het eerste kwartaal van 2012.''

Vomar Voordeelmarkt kreeg vorig jaar groen licht van de gemeente om een winkelcentrum van tweeduizend vierkante meter te bouwen. Naast een supermarkt komen hier een aantal andere winkels in. Boven de winkels worden 51 luxe appartementen gebouwd en onder het gebouw komen honderdvijftig parkeerplaatsen.

Ruim een jaar later moet de eerste paal nog altijd worden geslagen. ,,Wij hebben een half jaar de tijd nodig gehad om de plannen uit te werken. Aansluitend hebben wij de bouwvergunning aangevraagd. De start van de bouw staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar'', aldus Heeremans.

Hoorne Vastgoed sluit niet uit dat de economische crisis de realisatie verder vertraagd. ,,De enige reden voor een verdere vertraging kan worden veroorzaakt door stagnatie van de verkoop van de appartementen. De crisis is ook verantwoordelijk voor het achterblijven van de woningbouwproductie in de Noorderplassen in het algemeen, wat weer nadelig is voor de omzetverwachting van de toekomstige winkeliers.'' Volgens Heeremans is er echter nog voldoende animo voor de overige winkelruimte.

Hoorne Vastgoed en Vomar zeggen regelmatig ontevreden geluiden te ontvangen van buurtbewoners over het uitblijven van een buurtsuper. Over de realisatie van een tijdelijke supermarkt in de wijk werden de gemeente en de Vomar het vorig jaar niet eens.


Reageer via Facebook
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda