kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De burgemeester gaat weg, wat nu?

De burgemeester gaat weg, wat nu?
ALMERE - Nu Annemarie Jorritsma aan heeft gekondigd in 2015 haar burgemeestersketen af te doen, rijst de vraag: wie wordt de nieuwe burgemeester van Almere? Het makkelijkste antwoord op die vraag is: iedereen kan burgemeester van de stad worden. Bezit je het Nederlanderschap dan mag je solliciteren. Alleen worden er in Nederland praktisch altijd burgemeesters gekozen die verbonden zijn aan een politieke partij.

Gamers strijden voor finaleplek FIFA15-toernooi in Club Cell

Gamers strijden voor finaleplek FIFA15-toernooi in Club Cell
ALMERE - Zo'n 500 gamers hebben donderdagavond plaatsgenomen in Club Cell in Stad. Daar ging om 19.00 uur een groots opgezet FIFA15-toernooi van start.

VVD maakt zich zorgen over stijging spijbelen

VVD maakt zich zorgen over stijging spijbelen
ALMERE - Almeerse scholieren spijbelen steeds vaker. Van de leerlingen van 12 tot en met 18 jaar heeft ruim vijf procent vorig schooljaar een of meer keer verzuimd. Dit blijk uit cijfers van de Monitor Vroegtijdig Schoolverlaten van de gemeente Almere. De VVD stelt schriftelijke vragen aan het college.

Eigenaar wil stadstuin en groenten op dak Hotel Finn

Eigenaar wil stadstuin en groenten op dak Hotel Finn
ALMERE - Als het aan hotel- en restauranteigenaar Ruud Kroon ligt dat worden er binnenkort in zijn hotel in het centrum van stad groenten geserveerd die op het dak van het hotel zijn gekweekt. Kroon kreeg vrijdagmiddag enkele presentaties van studenten van het CAH Vilentum uit Almere en van studenten van de Hochschule Osnabrück uit Duitsland.
(Advertorial)

Beds & More: dé specialist in lekker slapen!

Beds & More: dé specialist in lekker slapen!
ALMERE - Mensen slapen gemiddeld zo’n één derde van hun hele leven. Dan is het natuurlijk logisch dat je kiest voor een bed of matras van uitstekende kwaliteit. Bij Beds & More in Almere vind je een ruime collectie aan bedden, boxsprings, matrassen, lattenbodems, kussens en bedtextiel voor zeer scherpe prijzen. De winkel bezorgt én monteert gratis in de omgeving van Almere.

'Almeerse woningen onbetaalbaar'

'Almeerse woningen onbetaalbaar'
ALMERE - De huidige prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporaties heeft gemaakt, zijn volgens PvdA-fractievoorzitter John van der Pauw niet concreet genoeg. Er moeten betere en minder vrijblijvende afspraken worden gemaakt over de betaalbaarheid van sociale huurwoningen in Almere.

Nobelhorsters baas in eigen wijk

Nobelhorsters baas in eigen wijk
ALMERE - In Nobelhorst doet de gemeente een forse stap terug bij de inrichting van de openbare ruimte. Bewoners hebben veel invloed op hun woonomgeving en krijgen deels zelfs zeggenschap over het gemeentelijk budget dat hiervoor is gereserveerd. Begin deze maand stelden ze hun eerste inrichtingsplan voor de wijk vast, waarmee de proef met de buurtcoöperatie officieel is geslaagd.

Almeers BuurT-Thuis voorbeeld voor Nederland

Almeers BuurT-Thuis voorbeeld voor Nederland
ALMERE - Zondagavond stelde VPRO’s Tegenlicht de vraag aan de politiek waarom Nederland niet beleidsmatig investeert in meergeneratiehuizen zoals in Duitsland. Gisteravond presenteerde Tegenlicht Meet Up het BuurT-Thuis-concept in Almere als voorbeeld voor heel Nederland.

Van Lunteren met Oranjedames naar WK

Van Lunteren met Oranjedames naar WK
ALMERE - De Almeerse voetbalster Desiree van Lunteren heeft zich donderdag met de Nederlandse voetbalsters voor het eerst in de historie geplaatst voor het WK. Vivianne Miedema leidde haar ploeg in Verona met twee doelpunten langs Italië: 2-1. De Almeerse, die bij de Ajax-vrouwen speelt, speelde de hele wedstrijd op de rechtsbackpositie.

Goedemorgen Almere| Weerwater!

Jorritsma: 'Lang geaarzeld over mijn vertrek'

Jorritsma: 'Lang geaarzeld over mijn vertrek'
ALMERE - Burgemeester Annemarie Jorritsma (64) heeft lang geaarzeld voordat zij het besluit nam zich niet meer beschikbaar te stellen voor een derde ambtstermijn. ,,Ik wist nog niet goed wat ik wilde, toen ik door mijn partij de VVD gevraagd werd voor de Eerste Kamer, was dat het laatste zetje wat ik nodig had om te beslissen.”

Geen derde termijn voor burgemeester Jorritsma [update]

Almeerse politiek: 'Besluit Jorritsma geen verrassing'

Almeerse politiek: 'Besluit Jorritsma geen verrassing'
ALMERE - Het besluit van burgemeester Annemarie Jorritsma om zich niet voor een derde termijn beschikbaar te stellen komt niet als verrassing voor de fractievoorzitters in de Almeerse gemeenteraad. Dat blijkt uit een rondgang langs de verschillende fractieleiders door Almere dichtbij.

12 jaar voor moord sportschoolhouder Bennour [update]

12 jaar voor moord sportschoolhouder Bennour  [update]
ALMERE - [Update 16.17] Kais M. uit Apeldoorn die ruim drie jaar geleden sportschoolhouder Mondher Bennour doodschoot, is in hoger beroep tot twaalf jaar cel veroordeeld. Dat bepaalde het gerechtshof in Leeuwarden donderdag. De rechtbank legde hem eerder vijftien jaar op.

Strijd om zendmachtiging lokale omroep barst los

Strijd om zendmachtiging lokale omroep barst los
ALMERE - Bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) zijn op het moment twee aanvragen voor de zendmachtiging van een lokale omroep in Almere binnen. Het gaat om Stichting RTV Almere, die de zendmachtiging nu in het bezit heeft, en Stichting Media036, initiatief van Almeerder Willem Miermans.

Busritje in Almere iets duurder

Busritje in Almere iets duurder
ALMERE - Voor een busritje moeten Almeerders vanaf 1 januari in sommige gevallen net iets meer gaan betalen. Uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad blijkt dat het kilometertarief voor reizen op saldo stijgt met 0,4 cent tot 12,5 cent per kilometer. Ook stijgt het instaptarief met 1 cent, van 0,87 euro naar 0,88. Een kaartje dat je bij de buschauffeur koopt, blijft wel de zelfde prijs.

Aantal Almeerse tienermoeders gedaald

Aantal Almeerse tienermoeders gedaald
ALMERE - Het aantal Almeerse tienermoeders is sinds 2006 nog nooit zo laag geweest. Ten opzichte van vorige daalde het aantal met 17,5 procent gedaald. Dit blijkt uit cijfers uit de Jeugdmonitor van het CBS.

De Paviljoens nu dan toch echt afgebroken

De Paviljoens nu dan toch echt afgebroken
ALMERE - De Paviljoens worden nu dan toch echt afgebroken. De markante panden van het voormalig museum aan de Odeonstraat worden gedemonteerd en in Amersfoort opnieuw opgebouwd. De gebouwtjes krijgen daar een derde leven als De Nieuwe Stad Paviljoens.

Documentaire geeft unieke blik achter schermen bij stichting AAP

Documentaire geeft unieke blik achter schermen bij stichting AAP
ALMERE - Anderhalf jaar lang had filmmaker Marc Schmidt toegang tot het chimpanseecomplex van stichting AAP op stadslandgoed de Kemphaan, om opnames te maken voor zijn nieuwe documentaire: 'Het Chimpansee Complex'.  Vanaf 4 december is de film te zien in de filmtheaters.

Lange file op A6 na ongeval bij Muiderberg

Lange file op A6 na ongeval bij Muiderberg
MUIDERBERG - Verkeer op de A6 van Lelystad naar Muiden kreeg donderdagochtend te maken met veel oponthoud. Na een ongeval bij Muiderberg werden twee rijstroken afgesloten tussen Muiderberg en Knooppunt Muiderberg. Hierdoor ontstond een file van 12 kilometer lang.

Kaneel eten en ander uitdagingen voor goede doel

Kaneel eten en ander uitdagingen voor goede doel
ALMERE - Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 De derdejaars leerlingen van de OVC talentklas Cambridge Engels ondersteunen sinds vorig jaar de Reap Foundation in India en verrichten daarvoor allerlei inzamelingsacties. Dat is een organisatie die geld inzamelt om leraren in India een opleiding te geven zodat kinderen in de sloppenwijken de gelegenheid krijgen om naar school te gaan.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Ik ga nooit meer naar de koopavond
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio