De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
Dementie? Uw vragen komen aan bod!

Dementie? Uw vragen komen aan bod!

Wanneer

maandag 12 juni 2017

Aanvang

19:00 uur

Waar

Polderburen, Schietwilgsingel 2, Almere

Kosten

Gratis toegang

Contact

via e-mailadres: hugovanwaarde@planet.nl

Wat

Praten over de zorgen die je hebt kan helpen. Zeker wanneer je dat kunt doen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten en die jouw zorgen uit eigen ondervinding begrijpen. Met hen kun je niet alleen je gevoelens delen, je kunt ook van hen leren. Vooral bij dementie is dat belangrijk omdat het een ingrijpend ziektebeeld is dat vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt.
“Bij mij is de diagnose dementie gesteld, wat nu?”, “Wie vertel ik in mijn omgeving dat ik dementie heb?”, “Nu mijn partner dementie heeft, sta ik overal alleen voor. Wie kan mij helpen”. Het zijn maar een paar voorbeelden van de vragen waarmee mensen met dementie en hun naasten soms worstelen. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan en haar of zijn zorgen met anderen kan delen. Het Alzheimer Café is zo’n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden.

Op maandag 12 juni 2017 kunt u daarom in het Alzheimer Café van Almere de vragen stellen over dementie die u bezighouden. Op deze avond kunnen alle vragen aan bod komen die veel gesteld worden door mensen met dementie, hun partners en hun familie. Aan de hand van uw persoonlijke ervaringen wordt ingegaan op deze vragen. De aanwezige hulpverleners geven antwoorden en praktische tips.

De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19.30u en eindigt om 21:30 uur.
De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.
Het Alzheimer Café is in Verpleeghuis Polderburen, Schietwilgsingel 2 in Almere.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo van Waarde, tel: 06-53970839.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door vrijwilligers en medewerkers van Zorggroep Almere, Stichting Mantelzorg en Alzheimer Nederland.

ingezonden door: AlzCafé
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »