De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Mijn verhaal van de Marathon van 10 april 2011

(Foto: MoniqueLady)
1 / 1
zoom out

RIDDERKERK - Ik heb dit stuk geplaatst omdat ik hoop dat het in het boek komt Een marathonloper vertelt.... Dit is een geweldig boek met mijn voorbeeld erin Wilma van Onna en samen in een boek zou zo gaaf zijn....

Het is 10 april 2010, we gaan naar de stad Rotterdam. We moeten hier naar het WTC gebouw om daar startnummers op te halen, eentje voor me man Martin en voor ons vriendinnetje Joan. Hun gaan morgen de marathon lopen. Martin voor de tweede keer en Joan voor het eerst. Er hangt een super leuke en gezellige sfeer in het WTC-gebouw en ik ben eigenlijk een klein beetje jaloers, zou dit ook zo graag willen. Heb hier in 2008 mijn eerste 5 km gelopen en eigenlijk vond ik dat toen wel genoeg, wat doet dat lopen toch met een mens. Toch de smaak te pakken gekregen en vorige maand wel mijn eerste halve marathon gelopen tijdens de CPC dus ben er nog niet helemaal aan toe, maar er begint iets te kriebelen.

We lopen heerlijk over de beurs heen komen een hoop bekenden tegen en gaan daarna nog even naar de winkel van Run2day, er waren nieuwe schoenen voor mij binnen. Ik heb een wat smallere voet dus ze moeten meestal even besteld worden, het zijn dit keer geen roze maar blauw met witte ascis best lekker fris kleurtje. Er begint bij mij iets te rinkelen en te doen nieuwe schoenen op 10 april 2010 een marathon willen lopen, volgende marathon is op 10 april 2011…..toeval.  Zouden dit dan de schoenen kunnen zijn, waar ik precies 1 jaar later een marathon op kan gaan lopen?En zo is heel stiekem toch de eerste stap naar mijn marathon gezet. Tja ik heb iets met datums.

De volgende dag ben ik uiteraard een trouwe supporter en ren ik me rot stiekem wetend dat ik volgend jaar misschien wel meeloop. Een jaar voorbereiden een jaar afzien er zal heel veel moeten gebeuren wil ik het kunnen doen. Ik heb namelijk een hele slechte manier van ademhalen dus daar gaan we iets aan doen, op ademhalingsles. Leren vanuit je buik adem te halen is echt niet makkelijk
maar als ik niet te hard loop dan gaat het redelijk, en ik loop al niet zo hard
maar goed.

Mijn 10 kilometers komen maar net onder het uur maar goed ben geen 20 meer, en heb er lol in. Hier en daar doen we een loopje en ondertussen nog wat lopers zo gek gekregen dat ze ook de marathon gaan doen. Samen trainen is nu eenmaal leuker toch en zeker makkelijker.

Toch is het dan ook nog lastig om de zomer door te komen er wordt minder gelopen en gedaan en ik ga me zorgen maken, ga ik het wel redden. Het is nu september en de inschrijving gaat open en we schrijven dan ook maar gelijk in, dat staat geen weg terug meer mogelijk.

We trainen weer een stuk regelmatiger, doen leuke loopjes en het ademhalen gaat iets beter. Dan hebben we een loop in Eindhoven de halve marathon doen we daar en voor het eerst krijg ik te maken met kramp niet meer willen/kunnen en balen, toch uitgelopen maar bah wat een rot loop. Met een glimlach de finish over om direct de post van het rode kruis huilend binnen te strompelen, kuiten waren geheel verkrampt.

De twijfel slaat dan ook heel erg hard toe, dit is een halve en dan moet je nog een keer het hele eind terug!! Is dat wat ik echt wil, kan ik het wel de twijfels groeien,
maar we worstelen door.

Het jaar loopt ten einde en dan gebeurt er van alles, heb even weinig puf om te lopen, vroeg donker enz. En plop het is januari nu moet er echt serieus getraind gaan
worden de trainingslopen komen eraan. We doen de trainingslopen bij Energie een av in de buurt, ik kom bij een trainer in de groep die er op dat moment al 200 heeft gelopen!!!!

Een van me maatjes valt uit een blessure balen niet leuk om met eentje minder verder te moeten. Ik hobbel lekker mee en het gaat niet altijd even makkelijk maar het lukt me, zou ik dan toch?

Ik zit een beetje in een overwinning roes, we hebben ons ook al ingeschreven voor Berlijn in september dit jaar. Nog nooit een marathon gelopen en dan gelijk voor twee
inschrijven gek, knettergek!

Mijn dag, mijn debuut, mijn marathon. Ons vriendinnetje slaapt bij ons en met drie lopers die naar een marathon gaan is het erg druk in huis en zeker de douche en de wc draaien goed door. Zenuwen gieren door me keel, paps die bij de 10 kilometer
staat, mams die bij de finish staat kan ik het waar maken? Het weer is goed niet te warm niet te koud maar het is nog vroeg.

We gaan lekker vroeg naar de start we zijn met een leuk groepje van 6 lopers waarvan 4 hun debuut maken dus de zenuwen gieren door onze lijven. Een nog lege Coolsingel een bakkie koffie, tassen wegbrengen, startvak in, de Coolsingel loopt vol, nog een keer plassen, en dan klinkt ergens in de verte Lee Towers tja achteraan hoor je het niet echt. Maar we zingen toch mee You never walk alone en nee we zijn
niet alleen, kippevel,traantjes en een hoop zenuwen. Reimon me maatje en ik kijken elkaar aan en weten dat we het samen gaan doen.

Wat is het druk best even lastig om je weg te vinden en je tempo op te pakken maar komt goed. Drinken bij de 5 kilometer want je moet goed drinken, erg druk en we raken de pacers van 4.30 kwijt jammer maar helaas. Drinken bij de 10 kilometer staat geen drinken klaar moeten scheppen uit bakken met ijskoud water, wil geen koud water. Even gezwaaid naar Paps en Rietje, mijn paps keek wel heel trots hoor.

En dan gaan we verder 15 kilometer wel drinken maar weer erg koud, ik drink te weinig moet plassen dus hup even snel. En dan gaan de benen verzuren, stom te weinig vocht even lopen komt wel weer goed hoop ik.

De zon komt inmiddels goed door en het wordt warm. Heb geen zin meer het doet nu al zeer en ben nog net niet op de helft bah! Reimon die trouw bij me blijft pept me op, al moeten we kruipen we gaan het doen. Oke we dribbelen, lopen, wandelen, maar rennen? Nee niet echt meer, en toch toch is het gaaf en leuk en al die mensen die je aanmoedigen en waar je toch voor probeer te rennen.

We rekenen ons suf of we het wel gaan halen maar het zal krap worden dus pijn of geen pijn aanzetten en door. We zien een hoop ellende onderweg horen de sirenes
regelmatig, de beentjes willen niet echt meer maar stukje bij beetje komen we
er wel.

Er wordt met ons meegelopen en gefietst het is geweldig. Lieve schatten die met een beetje soep op ons staan te wachten. Echt we zijn goed verzorgd onderweg ook bij de drankposten en de extra flesjes water die uitgedeeld werden.

Dan komen we bij de laatste bocht, ik hoor nu Lee Towers voluit en schiet geheel vol en al huilend en vol blijdschap draaien we de Coolsingel op. Wat is dit gaaf al die mensen die er staan voor jou en je toeroepen en doen zo kippevel. Alle vermoeidheid valt van je af je word gedragen door het publiek in de verte je mams en Jaap trots met een bosje tulpen.

En dan is daar de streep je heb het gehaald en staat daar je eigen mannetje vol trots op je te wachten. Rotterdam Coolsingel ik hou van je.

En uit pure blijdschap heb ik de schoenen die precies een jaar trouwe dienst hebben gedaan maar op de rug getatoeëerd. Uiteraard met tijd en datum erbij, want al is het geen wereldrecordtijd, het is wel mijn tijd.

En hoe de tijd dit jaar gaat worden?? Geen idee ik hoop beter.

Dit verhaal is ingezonden voor de schrijfwedstrijd 'Win je eigen marathonboek'. Marathonlopers kunnen hun eigen verhaal op de site plaatsen en hiermee kans maken op publicatie in het boek 'Een Marathonloper vertelt'. Daarbij komt ook nog eens jouw mooiste hardloopfoto op de cover van het boek te staan.Wil jij ook meedoen? Plaats jouw verhaal dan ook op dichtbij.nl!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 28 maart 2012


Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio