De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Brass Band Schoonhoven wint Vlaams kampioenschap

1 / 1
zoom out

SCHOONHOVEN - Brass Band Schoonhoven was afgelopen weekend de grote winnaar van de Open Vlaamse Kampioenschappen. De regerend Nederlands kampioen versloeg in het charmante stadstheater van het Belgische stadje Mechelen toonaangevende kampioensbands uit België, Nederland en Duitsland. Het is de eerste keer dat een Nederlandse band het prestigieuze kampioenschap op zijn naam schrijft.

Ter voorbereiding op de Europese Brassband Kampioenschappen begin mei in Rotterdam, speelde het Schoonhovense koperorkest van chefdirigent Erik Janssen onder meer het spectaculaire 'Audivi Media Nocte' van de Zwitserse componist Oliver Waespi dat tijdens de EK het keuzewerk is. Jurylid Jan Van der Roost, tevens componist van het verplichte 'Flashlight', toonde zich zeer onder de indruk van de prestaties van het Zuid-Hollandse orkest. "Een band van uitzonderlijke klasse, en zonder twijfel de terechte winnaar van dit kampioenschap", aldus de prominente Vlaamse musicus.

Met de in totaal verdiende 97,0% bleef Brass Band Schoonhoven de Belgische toporkesten uit Buizingen (Belgisch kampioen 2009, 95,7) en Willebroek (Europees kampioen 2007 en 2008, 93,7) voor. Brassband Rijnmond uit Rotterdam werd vierde met 92,0%, juist voor de Duitse kampioen 3BA Brass (89,0).

In de C-groep debuteerde dirigent Robbert Vos met Brass Band Schoonhoven B. Met als verplicht werk 'Partita for Band' van de Engelse componist Philip Wilby behaalde de band in een sterk internationaal met 87% het zilver.

Meer over het Vlaams Open Kampioenschap is te lezen op www.brassbandschoonhoven.nl.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio