De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Schollevaarse Kaars uitgereikt aan Yvonne Denneboom

1 / 1
zoom out

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Aan het begin van elk jaar wordt een bewoner van de wijk Schollevaar in het zonnetje gezet. Dit gebeurt door de uitreiking van de Schollevaarse Kaars, als een blijk van dankbaarheid en waardering voor iemand die zich inzet voor de wijk.

Dit jaar viel de eer te beurt aan Yvonne Denneboom. Zij was meegelokt naar winkelcentrum De Scholver en luisterde naar de nieuwjaarstoespraak van wijkwethouder Ans Hartnagel toen René van Loon namens de Ontmoetingskerk de microfoon overnam. Het werd haar al snel duidelijk dat ze hier niet zomaar stond.
Van Loon zette graag uiteen waarom de kaars dit keer naar Yvonne Denneboom gaat. "Zij is iemand die zich op allerlei terreinen inzet. Als vrijwilliger is ze actief in buurthuis 't Klavier en heeft er een eigen ouderenwerkgroep. Elke vrijdagmiddag organiseert ze activiteiten voor een grote groep ouderen uit deze wijk, net zoals uitstapjes naar de TV-studio van Omroep MAX, een museum of de Crimpenhof. Door haar medische achtergrond wordt er niet tevergeefs een beroep op haar gedaan door mensen die alleen wonen, soms zelfs midden in de nacht. Verder is zij actief in het Joods Maatschappelijk Werk en de Zonnebloem en was zij dat bij de Scoutinggroep Hendrik van Halewijn. En daarnaast is zij ook nog eens lid van de Red Hat Society, een groep dames die gezellige dingen met elkaar ondernemen, getooid met een rode hoed. Echt iemand die altijd bezig is voor anderen en met anderen, iemand die, net als deze kaars, warmte en licht verspreidt! Wij reiken de Schollevaarse Kaars dan ook graag aan haar uit!"

Na de overhandiging nam Yvonne Denneboom veel felicitaties in ontvangst. Ze was verrast en ontroerd door de blijk van waardering die ze mocht ontvangen. "Ik had er geen idee van dat dit vandaag zou gebeuren. Ik ben er erg blij. Ik doe de dingen die zijn genoemd met liefde, maar vind het wel fijn dat daar op deze manier waardering aan is gegeven!"


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio