De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stralende open dag zorgboerderij

1 / 1
zoom out

SCHOONHOVEN - SCHOONHOVEN - Eieren rapen, varkens voeren, mest schrappen, kaas maken, de moestuin spitten, geitjes aaien. Zomaar een aantal werkzaamheden in en rondom zorgboerderij 'Bij de Hem' in Schoonhoven.

Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf waar mensen met een hulp- of zorgvraag een dagtaak vinden. Om de diverse bezigheden te tonen werd er zaterdag een open dag gehouden. Het werd een stralende dag. Hiervoor was niet alleen de zon verantwoordelijk, maar zeker ook alle werkers op de boerderij.

Eigenaar Henk Ruiter wordt door ruim dertig zorgvragers geholpen met het verzorgen van de dieren en het werk op de boerderij. Henk: "De zorgvragers zijn zowel kinderen als volwassenen. De jongste is 6 en de oudste 81 jaar." De helpende handen hebben uiteenlopende lichamelijke of verstandelijke beperkingen. Maar ook mensen met een burn-out, dementerende ouderen of mensen met psychische problemen kunnen terecht op de zorgboerderij. De boerderij is zes dagen in de week open en biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten. Voor elke zorgvrager wordt gekeken welke werkzaamheden het beste aansluiten bij de belangstelling en talenten.

En talenten werden er zaterdag genoeg getoond. Zo konden kinderen een ritje maken op een pony, welke werd begeleid door Wietze en Wilke en liet Sammy zien hoe je een kudde schapen moet drijven. Henk: "Per dag zijn er zo'n tien helpers op de boerderij. Zij worden ondersteund door mij en de drie andere begeleiders die in dienst zijn van de stichting. De werkzaamheden worden gestructureerd aangeboden. Als Thijs op maandag helpt met het kaasmaken, doet hij dat op élke maandag. De zorgvragers komen overal vandaan. We hebben bijvoorbeeld mensen uit Waddinxveen, Lopik en Zwijndrecht." Niet alleen tijdens de open dag zijn belangstellenden welkom vertelt Henk. "Natuurlijk vinden onze helpers het fijn om hun werkzaamheden te laten zien. Iedereen is van maandag tot en met zaterdag van harte welkom. Als mensen een rondleiding willen is het wel handig om eerst een afspraak te maken, want het werk op de boerderij moet natuurlijk wel gewoon doorgaan."

Meer informatie is te lezen op de website www.zorgboeren.nl.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio