kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gewapende overval op Kruidvat Hoofdstraat [foto-update]

Gewapende overval op Kruidvat Hoofdstraat [foto-update]
BERGAMBACHT - Het filiaal van Kruidvat aan de Hoofdstraat in Bergambacht is maandagmiddag rond twee uur overvallen. De politie is op zoek naar een blanke man, die bij de overval dreigde met een groot slagersmes.

Christelijk Krimpens Mannenkoor jubileert

Christelijk Krimpens Mannenkoor jubileert
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - In de pauze van de wekelijkse repetitieavond nemen vier koor-/bestuursleden de tijd om enthousiast te vertellen over hun koor. "Dertig jaar geleden nam Theo Borsje, hij is nog steeds lid, het initiatief om een Christelijk mannenkoor in Krimpen op te richten. Niet verbonden aan een kerkgenootschap, maar bedoeld voor mannen die graag zingen tot eer van en aan onze God."

Ziggo past netwerk aan: televisie gaat op zwart

Ziggo past netwerk aan: televisie gaat op zwart
REGIO - Ziggo past vrijdag 6 maart onder andere in Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en Moerkapelle zijn netwerk aan. Voor de meeste bewoners betekent dit dat het beeld op zwart komt te staan.

Officiële afsluiting 'Buurten met Uitzicht' Capelle

Officiële afsluiting 'Buurten met Uitzicht' Capelle
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De gemeente Capelle aan den IJssel sluit dinsdag 3 maart officieel het omvangrijke project Buurten met Uitzicht af. Vier jaar lang investeerde de gemeente samen met woningbouwcorporatie Havensteder en met behulp van subsidies van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het verbeteren van de leefbaarheid in de Hoven/Wiekslag en Hoeken.

Workshop Crowdfunden voor Capellenaren

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdag 12 maart aanstaande vindt een workshop Crowdfunden plaats in CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Van 13.30 tot 16.30 uur leren Capellenaren de kneepjes van het vak crowdfunding. De workshop is gratis. Iedereen die van plan is een bewonersinitiatief te starten kan deelnemen, er is plaats voor 35 deelnemers. Aanmelden kan bij het VrijwilligersInformatiePunt van Buurtkracht, 010 – 264 02 20.

Eerste Buurtkrant in De Roo

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op woensdag 25 februari jl. kreeg buurtbewoonster Leni de Weerd officieel de eerste buurtkrant uit handen van buurtcoach Astrid Keerveld. De krant is huis aan huis verspreid in De Roo en is gemaakt door en voor bewoners. De krant is een samenwerking van Woonzorg, Buurtkracht en ZorgBreed.

Onveilige plekken Capelle in kaart gebracht

Onveilige plekken Capelle in kaart gebracht
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Wat zijn de onveilige plekken in Capelle? Eind 2014 vroegen Leefbaar Capelle en de Capelse ChristenUnie dit aan de Capellenaren. En de Capellenaren reageerden. De fracties ontvingen tientallen mails en ook de raadsleden werden er op aangesproken.

Schrijfster naar Haastrecht tijdens Boekenweek

Schrijfster naar Haastrecht tijdens Boekenweek
HAASTRECHT - Conny Braam zal op donderdag 12 maart om 20.15 uur tijdens de Boekenweek een lezing geven in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht.  Braam is medeoprichter van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland en debuteerde als schrijfster in 1992 met Operatie Vula over haar betrokkenheid bij het Zuid-Afrikaans verzet.

ZZP Pensioen Informatieborrel

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – ZZP’ers uit de Krimpenerwaard zijn welkom op 6 maart in sportcafé De Boog in Krimpen aan den IJssel. Stichting ZZP Nederland komt op uitnodiging van ZZP-Krimpen uitleg geven over pensioenen voor deze groep ondernemers.

Grote brand in boerderij aan Bovenberg [video-update]

Binnenkijken bij atoombunker stormvloedkering [video]

Binnenkijken bij atoombunker stormvloedkering [video]
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De atoombunker bij de stormvloedkering in de Hollandsche IJssel bij Krimpen aan den IJssel was zaterdag weer toegankelijk voor publiek.

'Jan en Alleman' ontvangt weer keur aan gasten [video]

'Jan en Alleman' ontvangt weer keur aan gasten [video]
In het sportcafé van sporthal De Bakwetering in Lekkerkerk wordt eens in de twee weken het programma ‘Jan en Alleman’ opgenomen: de regionale talkshow van RTV Krimpenerwaard. Lokale en regionale gasten schuiven aan om te praten over actuele kwesties en gebeurtenissen.

Klussen gezocht voor KrimpenerwaardDOET!

Klussen gezocht voor KrimpenerwaardDOET!
De gemeente Krimpenerwaard ondersteunt op donderdag 19 maart de vrijwilligersactie NLDoet! met KrimpenerwaardDOET!

Wethouder bekijkt kunstprojecten Krimpenerwaard

Wethouder bekijkt kunstprojecten Krimpenerwaard
Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek bekeek donderdag verschillende kunstprojecten in de gemeente Krimpenerwaard. Door dit bezoek maakte ze kennis met de mensen die betrokken zijn bij de kunstprojecten. Ook kreeg ze een goed beeld van de achtergronden, de realisering en de locaties waar de kunst wordt geplaatst.

Discussieavond over Provinciale Statenverkiezingen

Discussieavond over Provinciale Statenverkiezingen
BERGAMBACHT - Het CDA organiseert op 12 maart een discussieavond voor inwoners over de Provinciale Statenverkiezingen. Het gaat hierbij onder meer over de gebiedsovereenkomst. In deze overeenkomst worden volgens het CDA belangrijke afspraken gemaakt over de toekomst van de Krimpenerwaard.

Stadhuis Schoonhoven wordt gerestaureerd

Stadhuis Schoonhoven wordt gerestaureerd
SCHOONHOVEN - Het stadhuis van Schoonhoven wordt vanaf volgende week gerestaureerd. Het monumentale gedeelte, inclusief het Waakhuis en de drie panden aan de Haven, hebben last van lekkage in de kappen. Daarnaast krijgen ook de gevels een opknapbeurt.

Beelden vrijgegeven van 'spoorduwer' station Capelle

Beelden vrijgegeven van 'spoorduwer' station Capelle
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft beelden vrijgegeven van de man die in november een slachtoffer zwaar mishandelde en op het spoor van metrostation Capelle Centrum gooide. De verdachte wordt nog steeds gezocht.

Realiseren van een buurthuis voor jong en oud

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De bedoeling is een buurthuis te realiseren voor jongeren, vanaf een jaar of 15 tot bejaardenhuis... waarin verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden. We willen een petitie aanbieden aan de gemeente Krimpen aan den IJssel met als doel zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

Nieuwerkerkse verkozen tot Tefal Vrouw van 2015

Nieuwerkerkse verkozen tot Tefal Vrouw van 2015
NIEUWERKERK AD IJSSEL - Karolien Swets (34) uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de titel ‘Tefal Vrouw van 2015’ gewonnen. Zij is uit meer dan 900 deelnemers geselecteerd om als ervaringsdeskundige Tefal een dag op de Huishoudbeurs 2015 te vertegenwoordigen.

Leefbaar Krimpen op wijkbezoek

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Bestuurs- en fractieleden van Leefbaar Krimpen brengen zaterdag 7 maart een bezoek aan de wijken Oud Krimpen en Kortland Zuid.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio