De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Straatspeeldag Oostgaarde

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Kom ook lekker buiten spelen!Op woensdag 8 juni aanstaande organiseren enthousiaste bewoners uit Oostgaarde een straatspeeldag voor kinderen. Kom van 12.30 tot 16.30 uur spelen op de superstormbaan of het springkussen! Locatie is het grasveld bij De Graafschap aan de Westerlengte. Dit initiatief staat ook op www.maakcapelle.nl. Een donatie is zeer welkom!

Inloopspreekuur sollicitatieadvies

Inloopspreekuur sollicitatieadvies
SCHOONHOVEN - Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!Ben je werkzoekend en wil je tips en trucs om je sollicitaties tot een succes te maken?

Musicalster in 4 dagen

Musicalster in 4 dagen
MOORDRECHT - De wandel- en zwem 4-daagse kennen we nu wel. Wat zou er gebeuren als zang, dans en spel in een 4-daagse samen komt? Jazeker, de Musical4-daagse. Van 14 t/m 17 Juli in basisschool St. Jozef te Moordrecht. Aanmelden kan tot 25 juni.

Muzikaal silhouet Excelsior en Sabroso groot succes

Muzikaal silhouet Excelsior en Sabroso groot succes
OUDERKERK AAN DEN IJSSEL - De jaarlijkse gezamenlijke uitvoering van muziekvereniging Excelsior op zaterdagavond 28 mei 2016 in De Drie Maenen was een groot succes. Het publiek genoot zichtbaar van de afwisselende en zomerse muziek.

Open dag: Culturele samenwerking CVZI, SKVR en JTH

Open dag: Culturele samenwerking CVZI, SKVR en JTH
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Gratis muzikale en culturele open lessen en workshops Op vrijdag 10 juni is er een open dag vol muziek, theater en zang in Capelle aan den IJssel. Tussen 16:00 uur en 20:00 uur is iedereen van harte welkom op de Fluiterlaan 400 (achterzijde Isala Theater, naast de artiesteningang). Drie partijen, de SKVR, het Jeugdtheaterhuis en Charles Vermeer Zanginstituut, slaan de handen in één om er een interessante middag en avond van te maken met optredens, workshops en open lessen.

De grootste collectie bedden en boxsprings vind je bij Boxspringspecialist Van der Horst Waddinxveen

De grootste collectie bedden en boxsprings vind je bij Boxspringspecialist Van der Horst Waddinxveen
MOORDRECHT - Boxspringspecialist Van der Horst in Waddinxveen is in 2015 verhuisd naar een nieuwe nog grotere locatie. Een nog mooiere showroom met nog meer aanbod is het gevolg. Een groot collectie boxsprings, bedden, matrassen en schuifdeurkasten vind u dus midden in Zuid-Holland.

Jubileafeest restaurants In den Boekenkast en De Bank

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op vrijdag 3 juni vieren restaurant-grandcafé In den Boekenkast en restaurant-wijnbar De Bank beiden een jubileum: In den Boekenkast is alweer twintig jaar een begrip in Capelle aan den IJssel; naastgelegen wijnbar De Bank bestaat inmiddels vijf jaar.

Flitsende take-off voor ondernemers

Flitsende take-off voor ondernemers
SCHOONHOVEN - Geef je eigen onderneming een waardevolle boost met project Vliegende Start: 6 maanden waardevolle ondersteuning om je bedrijf te laten groeien.

Yardsale in Fascinatio

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dit jaar geen Tour de France of Franse Markt maar gewoon weer, op veler verzoek, een ouderwetse Yardsale! De bewoners van Fascinatio hebben de spullen van de zolder gehaald en de kasten weer opgeruimd. Op zaterdag 4 juni verkopen zij alle spulletjes waar zij zelf op uitgekeken zijn, gewoon vanuit de eigen voortuin.

Gezellige Rommelmarkt bij De Ark

Gezellige Rommelmarkt bij De Ark
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Zaterdag 4 juni wordt er een gezellige rommelmarkt gehouden op het plein voor De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel. Van 10.00 tot 15.30 uur is iedereen van harte welkom.

Feestelijke opening Speeluitleen Schenkel

Feestelijke opening Speeluitleen Schenkel
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op 20 mei jl. is de Speeluitleen Schenkel feestelijk geopend. Zo'n 35 kinderen en ouders waren aanwezig. De coördinatie en organisatie ligt in handen van de Supermoeders Schenkel. Dit zijn enthousiaste en actieve wijkmoeders die, net als kidsclub Schenkel, kinderen uit de wijk willen laten genieten van spelen met elkaar.

Maurice uit Capelle aan den Ijssel dinsdag te zien in OverWinnaars bij Net5

Maurice uit Capelle aan den Ijssel dinsdag te zien in OverWinnaars bij Net5
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Aanstaande dinsdag is Maurice uit Capelle aan den Ijssel te zien in het human interestprogramma OverWinnaars – met Arie Boomsma van Net5. Hierin zien we elke aflevering drie dappere jonge mensen die worstelen met een groot probleem. Ze staan op een keerpunt in hun leven en willen samen met Arie een belangrijke stap voorwaarts zetten.

Capelse Rommelmarkt: steuntje in de rug voor de Voedselbank

Capelse Rommelmarkt: steuntje in de rug voor de Voedselbank
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op zaterdag 24 september is het weer zover: van 9.00 tot 15.30 wordt op het stadsplein van Capelle aan den IJssel de jaarlijkse Capelse Rommelmarkt gehouden.

‘De nieuwe band van Wouter Kiers’ bij In den Boekenkast

‘De nieuwe band van Wouter Kiers’ bij In den Boekenkast
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - ‘De nieuwe band van Wouter Kiers’ treedt vrijdag 27 mei vanaf 22.00 uur op bij restaurant-grandcafé In den Boekenkast.

Zuid-Hollands bedrijf wil verspilling oplossen in foodsector

Zuid-Hollands bedrijf wil verspilling oplossen in foodsector
MOERKAPELLE - Deze maand start de eerste incompanytraining die ondernemers leert verspilling tegen te gaan. Het Zuid-Hollandse bedrijf OnProve gaat deze dag bij een nieuwe klant een case van verspilling oplossen met het zogenoemde Tim Woods-model.

Koojeskelder zoekt vrijwilligers

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op 6 januari jl. is de Koopjeskelder feestelijk heropend. Bewoners kunnen er tweedehands spullen brengen en kopen. De Koopjeskelder wordt draaiende gehouden door vrijwilligers. Nu vrijwilligster Marian Benningshof ermee stopt, is de Koopjeskelder op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen.

Feestelijk Alzheimercafé op maandag 6 juni aanstaande

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De Alzheimercafés Capelle en Krimpen organiseren op maandag 6 juni aanstaande van 19.00 tot 21.00 uur een feestelijke bijeenkomst ter afsluiting van het seizoen 2015/2016. Wethouder Josien van Cappelle is daarbij aanwezig. Locatie is verpleeghuis Rijckehove, Tsjaikovskistraat 1 in Capelle aan den IJssel.

Goud voor Oud in het teken zomerschool voor ouderen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Goud voor Oud is een maandelijks terugkerende activiteit voor oud en jong in De Vijverhof, Reigerlaan 251. De volgende Goud voor Oud is op vrijdag 27 mei aanstaande van 14.00 tot 17.00 uur en staat in het teken van de zomerschool voor ouderen en een optreden van het Polderkoor.

BoodschappenPlusBus naar Vlissingen

BoodschappenPlusBus naar Vlissingen
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdag 12 mei jl. vertrok de Capelse BoodschappenPlusBus met vrijwilliger Dick achter het stuur en vrijwilliger Ria als begeleider naar panorama Walcheren in Vlissingen. Bij aankomst bleek het museum echter alleen vrijdag en in het weekend geopend. Gelukkig zijn de vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus niet voor één gat te vangen; zij maakten er spontaan een Zeeland tour van. Ook mee met één van de uitjes? Kijk op www.buurtkracht.nu voor het gehele programma.

Stage lopen bij Buurtkracht

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - “Veel geleerd van portiekgesprekken in de wijk!” Bij Buurtkracht zijn stagiaires van harte welkom. Momenteel lopen elf stagiaires, MBO- en HBO, mee met de sociaal wijkteams, het maatschappelijk werk en de sociaal raadslieden. Stagiaires opleiden is immers investeren in de toekomst!
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio