De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

College laakt stemmingmakerij

1 / 1
zoom out

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - "Het is een onzinverhaal en pure stemmingmakerij,” zegt wethouder Eerdmans over de kaarten, die in de bus belandden bij een groot aantal woningen in de Capelse wijk Middelwatering. “Een valse voorstelling van zaken.”

Op de kaarten, afzender PvdA, stond dat de woning van de geadresseerde de kans loopt gesloopt te worden en dat bewoners protest konden aantekenen tegen het ‘zonder meer slopen’ van hun wijk. “Het college vind het ook kwalijk in de richting van de woningcorporatie Havensteder: alsof die zomaar huizen sloopt waar mensen zich veilig en prettig voelen. Het is triest dat er onrust is ontstaan is door deze kaartenactie. Volstrekt onnodig."

Het vermoeden bestaat dat de actie te maken heeft met de lange termijnplannen van de gemeente, die onder andere verwoord zijn in de Stadsvisie 2030. “Daarin staat dat we de kwaliteit van wonen in de toekomst willen vasthouden en waar mogelijk verbeteren”, legt wethouder Eerdmans uit. “Door verkoop van woningen aan de huurders en ook door vernieuwing, renovatie en gedeeltelijk herstructurering, willen we het woonklimaat in Capelle versterken. Dat gebeurt natuurlijk alleen op plekken waar dat nodig is, als de woningen echt versleten zijn. Wij gunnen onze inwoners graag het wooncomfort dat je vandaag de dag van een woning mag verwachten. Bij herstructurering betekent dit dat er zeker ook sociale woningen terugkomen, echter minder dan voorheen. Dat is bij elk herstructureringsproject in Nederland aan de orde. Dit gebeurt in goed overleg met de bewoners. Ze krijgen vervangende woonruimte en er wordt gekeken of zij na oplevering kunnen terugkeren naar de nieuwbouw in hun oude buurt.”
 
Grens overschreden
Wethouder Eerdmans: “Er wordt een grens overschreden als je suggereert dat een Stadsvisie voor 2030 betekent dat Havensteder of de gemeente in het wilde weg wijken gaan slopen. Dat is pertinent onwaar. Een goedkope manier om mensen angst aan te jagen.”


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio