De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

GroenLinks zet duurzaamheid op de (menu)kaart

1 / 1
zoom out

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Rond de wereldmilieudag in juni, reikt GroenLinks het 'groene lintje' uit. Dit lintje wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor duurzaamheid, natuur of milieu.

Eerder reikte GroenLinks het groene lintje uit aan Marius Voogt voor zijn inspanningen om de klimboom in de Noorse Buurt te behouden, aan de Stichting Natuurvrienden Capelle en aan de Heemtuin aan de 's-Gravenweg

Dit jaar gaat GroenLinks op zoek naar de meest duurzame restauranthouder in Capelle. Er wordt gekeken of biologische producten worden gebruikt, er vegetarische alternatieven zijn en of de viskaart duurzaam is. "We weten dat er in Capelle restaurants zijn die serieus hun best doen om een duurzame menukaart te presenteren", zegt Irja Verweijen, fractievoorzitter van GroenLinks.

"Wij vinden dat een prima ontwikkeling en willen dat graag waarderen. Er wordt in Capelle veel gesproken over dierenwelzijn, wat ons betreft strekt zich dat ook uit tot de menukaart. Bovendien hebben we hier in de regio veel bedrijven die uitstekende biologische streekproducten leveren." De komende tijd zullen de menukaarten van de Capelse restaurants bekeken worden. Er ontstaat dan een top vijf van duurzame restaurants, waaruit de meest duurzame restauranthouder gekozen zal worden.


Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio